Kan man montere innsuget fra en utvendig pumpe bak en bakgrunn?

Vet ikke om dette spørsmålet kommer i rett fora, men det er iallefall teknisk nok for oss
Det gjelder et Akvastabil-akvarium, en Amazonasbakgrunn og en Eheim Pro 2228 (eller kan det være 2028?). Det er, etter at bakgrunnen er limt på plass på bakveggen ganske god plass mellom bakgrunnen og bakveggen. Kan man da sette innsuget til pumpa i "rommet" bak bakgrunnen, eller vil det bli for lite sug foran? Det er 1 cm. klaring mellom bakgrunnen og kortveggen.Tenkte det kunne bli penest og enklest da vi ville slippe å skjære hakk/bore hull i bakgrunnen. Har sett litt på løsninger med blåfiltersvamper og hull igjennom bakgrunnen, men dette går dessverre langt over våre tekniske og praktiske ferdigheter:-p.
Håper noen skjønte litt av min kronglete og sikkert ganske forvirrende forklaring og kommer med noen gode råd.

Hilsen en som er totalt fri for teknisk og praktisk sans.
Hei.

det er fullt mulig å ha innsuget bak bakgrunnen. Ha at to forskjellige selv. en med åpninger på siden/e sånn som du beskriver og en med rist (om er i drift nå)

Hvis du leser her
så ser du hvordan jeg har gjort det helt fra strten av.

Håper det hjelper
Tusen takk for svar. Dette så veldig bra ut. Var forresten veldig smart å male sidene sånn som du har gjort Nå er det for sent å bore og lage hull med rist i selve bakgrunnen, da den er veldig godt silikonert fast. Håper da at det blir godt nok med sug foran i akvariet uten annen åpning enn den ene cm. i enden. Kan /bør man også fylle den sprekka med blåfilter for å slippe at all møkka blir sugd bak bakgrunnen? Blir det fremdeles sirkulasjon nok i akvariet?
Tilfeldig bekjentskap
© Kristian B. Hollund
Reklame for plussmedlemskap