Fluval 405, demping av lyd og bordakvarium - og filtermateriale :)

Hei,
jeg har fått tak i en Fluval 405 pumpe til bord-akvariet mitt, og lurer på et par ting.
(http://www.tropefisk.no/shop/fluval-405-18405p.html)

1) Må akvariets vann-nivå være mye høyere enn toppen på pumpa?
Disse pumpene plasseres jo ofte i underskap hvor akvariet da står over pumpa, men siden jeg har et akvarium som står nede på gulvet vil vann-nivået i akvariet bare være ca 15cm høyere enn pumpa. Slangene fra pumpa bort til akvariet vil nesten ligge vannrett. Jeg mener det burde gå, men hva tror dere?

2) Kona er allergisk mot lyd, og det fulgte med noen keramiske rør i pumpa som skrangler ganske bra. Selve pumpa durer svakt, men det tror jeg i værstefall jeg kan dempe med å bygge en kasse rundt pumpa med noe slikt: http://www.biltema.no/products/product.asp?iSecId=1341&iItemId=83277
Tror det er de keramiske røra som lager det meste av lyden. Er det noe jeg kan bytte de ut med som ikke skrangler? Eller hva burde jeg putte i de 4 filterboksene for å få god filtrering med minimal lyd?

Håper noen kan gi meg noen gode tips
Snakket med en kar i en butikk idag og han sa at de keramiske røra/ringene ikke skal bråke/skrangle - og at det måtte være noe feil om de gjorde det ???

Så hadde jeg en tanke - kan jeg legge litt filtervatt over og under disse røra? Slik at de iallefall ikke svømmer rundt i boksen sin?
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen
Reklame for plussmedlemskap