Det utvendige filteret "starter på nytt" hele tida

Har et Am-Top AT-3338-filter i 290-literen der det går 14 fantomtetra, 2 sommerfuglciklider og 15 corydoras.

Kjøpte brukt for et halvt år siden, har fungert fint helt til nå. For litt over en uke siden begynte den SSSSHHJ-lyden (pluss mer "trykk" i utsuget et øyeblikk) som kommer hvis man trekker ut kontakten og setter den i igjen å komme ca hvert femte sekund, uhorvelig irriterende!

Er fin gjennomstrømning (bare en gang på dette halvåret at den har blitt mindre). Byttet filtervatt og krystet svampen litt i (akvarie)vann, og da var filteret stille i et par dager, men nå er det altså på'an igjen..

Holder det på å takke for seg?
Lyden kommer av at det kommer luft inn i filteret. Etter hvert som filteret går tett av gørr, blir undertrykket større. Så lenge pakningen ikke er helt tett, vil det komme mer og mer luft inn jo tettere filteret blir.

Løsningen på kort sikt er å rense filteret.

Løsningen på lang sikt er å enten kjøpe ny pakning, eller bli flinkere til å passe på at pakningen ligger riktig når du setter sammen filteret.
Virkelig ei vanskelig pumpe og få tett. Iallefall har det blitt endel banning her. O-ringene som fulgte med passet ikke. Jeg måtte erstatte de med en annen type.. Jeg kjøpte pumpa ny. Og har angret litt på det, men den var jo billig da...
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen
Reklame for plussmedlemskap