Utvendig filter til 240l discus kar

Søkte litt rundt her og fant noen gammle artikler Ang dette, lurer på om noen har noen nyere og annfefale, det skal jo ikke være formye strømmning i discus kar, idag har jeg ett hjønefilter med blåsvamp på ca 15-20cm bredt og like høyt som karet juwel rio 240, med en eheim powerhead 450l/t har aldri hatt vannverdi problemer bare problemer med myye bæsj på bunnen!! Noen tips?
Kan ikke si noe om valg av filter, men jo større des bedre. Innsug og utløp i hver sin ende av karet, utløpet kan stå og spyle nedover i en sten eller rot. Da unngår du raske strømmer som discusen ikke liker men alt av vannet blir godt sirkulert.
Eheim har slike tilbehørspakker og t-stykker som gjør at du kan bygge strilerør og innsug akkurat som du vil - og dermed får veldig lite strøm i karet selv om gjennomstrømningen i filteret er veldig stort.

Jeg har et Eheim 2080 til et 222 liters kar med doble innsug og doble utblås, slik ser det ut på hver side (karet er shinet etter dette ) :

[External Image]

Har doble Eheim prefilter på hvert innsug og flere ledd strilerør som dekker hele kortende av karet. Strilerørene er regulerbare i alle retninger på hvert ledd slik at strøm ikke blir noe problem. Det er faktisk mindre strøm nå i karet enn tidligere, med et filter med bare en tredjedels gjennomstrøming - men med et utblås og innsug.
Tilfeldig bekjentskap
© 2nelise
Reklame for plussmedlemskap