Ny varmekolbe evolution 300w blir raud!!

Kjøpte ny varmekolbe (Evolution 300w) frå Petworld.no for 14 dagar sia. Den har vore i bruk ca 1 veka. I dag var temperaturen 19° i karet Har hatt oppi ein varmekolbe til. Den er berre 100w, men det får gå for no. Varmekolben eg brukte før fekk dogg inni, so eg vil helst ikkje bruka den.
Såg i stad at den nye varmekolben blir raud nederst når den slår seg på. Det er vel litt skummelt?

Spørsmåla er da eigentleg:
Kan eit kar på 350l klara seg med ein varmekolbe på 100w medan eg sender inn den andre?
Har nokon erfaring med Petworld.no? Er det vanskeleg å få bytta ting?
19 grader i karet? står karet i en iskald kjeller? Vannet blir ikke bli kaldere enn romtemperaturen, og gjerne litt varmere pga varme fra lysrør (gjelder ikke hvis du har led lys)
Alle 3 akvaria står i stova. Bur i GAMMALT hus som blir kaldt når eg ikkje fyrer... Det er -12° ute. Grunnen til at eg har varmekolbe er for å sleppa å sitta oppe 24/7 og fyra i ovnen for fiskane
Det er ikke sikkert det er feil at varmekolben gløder. Jeg har et par som gløder - som har fungert feilfritt i mange år. Men jeg kjenner ikke til din type.

Ikke uvanlig:

http://www.plantedtank.net/forums/9-equipment/156329-heater-glowing-orange-problem-not.html

Googler du mer så ser du at dette ikke trenger å være en feil.
Pandapus
Alle 3 akvaria står i stova. Bur i GAMMALT hus som blir kaldt når eg ikkje fyrer... Det er -12° ute. Grunnen til at eg har varmekolbe er for å sleppa å sitta oppe 24/7 og fyra i ovnen for fiskane :)


Aha.. Der er "problemet". Skjønner veldig godt at du ikke gidder å fyre hele døgnet.
Jeg tror 100w blir for lite, men det er mye bedre enn ingenting.
MrSpock: Problemet er i grunn ikkje at den glødar, men at den ikkje virkar ordentleg. Den stod på 24° og da skal det ikkje vera 19° i vatnet Det eg har lurt på er om folk har erfaring med retur av varer til petworld.no, og om 100w er nok til å varma opp karet medan eg ventar på ny

Sharanu: Får satsa på varmegrader ute, og kjapp returservice hjå petworld.no
Du må kalibrere varmekolben selv, det er nok ikke noe feil med den. Temperaturene på hjulet stemmer sjelden.
Når den slår seg av, vri på hjulet til og slå den på igjen (lampa lyser), helt til temp er der du vil ha den. Da slår du den av. Hvis temp synker uten at den slår seg på, gjenta prosessen. Går temp for høyt, slår du den av. Krever litt innsats ved at man følger med imens dette pågår, men det er verdt bryderiet. 300W burde være nok i karet ditt, selv om det er kaldt i rommet.
Det kan også hende at det rett og slett er for kaldt - at 300W ikke er nok. Det kommer an på hvor mye temperaturen synker når du ikke fyrer.

Du kan jo teste hvor godt den fungerer. Fyll en så liten beholder som mulig ved vann (for eksempel en tom 1,5 liter brusflaske - som du skjærer toppen av) - som kan dekke varmekolben godt nok. Ta kald vann fra springen og ta tiden det tar for å varme det opp til for eksempel 20 grader - test først med 300W - så tester du 100W.

300W burde jo klare dette på veldig mye kortere tid enn 100W.

Virker det til å være i orden - så bestiller du heller en 300W kolbe til.
Tilfeldig bekjentskap
© Håvard Støre Andresen
Reklame for plussmedlemskap