Hva er literen?

Jeg kjøpte med et akvarium på en auksjon.Akvariet ble solgt som 110L. Den er delt slik at man kun ser fisk,stein koraller etc. i vindu fra 3 sider,Målene utv. er 80x50x40 og målene på vinduet er 60x37x37,jeg har bilde bak så dvs. at man egentlig bare kan se fiskene fra framsiden hvor ruten er 60 cm og fra en siden hvor ruten er 37 cm.Så da lurer jeg egentlig på hvor mange liter er akvariet egentlig på?Er det noen som kan gjøre meg litt klokere hadde det vært fint.
Hei etter de utvendige målene så er karret på 160 L.
Men etter de innvendige/glassmålene du har så er karret på 82,14 L.

Så de innvendige målene på karret er jo det riktige, ser ut til at en "stor"del av karret ditt er for å ha utstyr i(utvendige målene). Så liter antallet kommer ja bare ann på målene der hvor vannet er. Så vis de innvendige målene er på 60x37x37 så er karret på ca.82 L.
Det
er jo vann der det er skjult også,selv om det ikke sees.Er jo der pumpa,skumer etc. er,hadde det ikke vært vann så hadde ikke noe fungert,hehe.
Skjønner godt at det er vann der og(har hatt saltvann før jeg og).
Men poenget mitt er at størrelsen på karret regnes der hvor du kan ha fisker, steiner osv-og ikke der hvor rommet for utstyr er.
For det er jo mange saltvanns akvarister som har karr på f.eks 500 L og en sump på 200 L, men størrelsen på karret er fremdeles 500 L, pga. det er der man skal ha fiskene og andre levende ting.
Så mål karret ditt innvendig du(bare det rommet der fiskene er) så finner du fort ut størrelsen på karret.
........
er jo greit å nevne at til mere vann jo enklere er det å holde karet stabilt (mener noen, spesielt ved saltvann) Og da egentlig mente vannet i hele systemet !?

Uansett var det et pent kar, og når det gror litt blir det sikkert bare enda bedre


Tilfeldig bekjentskap
© Ian Fuller
Reklame for plussmedlemskap