Blondt spørsmål om kalibrering av refraktometer

Tid for Inger Annes blonde spørsmål igjen:
Jeg trenger destillert vann for å kalibrere refraktometeret mitt. Hvor i huleste får jeg tak i det? Jeg finner ingenting om det i nettbutikkene. Er det jeg som er fullstendig idiot, eller er det en fornuftig og lettvint løsning her?
Apotekene
Jeg tror du får kjøpt destillert vann på nærmeste apotek.
Ah! Takker! Jeg må innom apoteket i morgen, så da får jeg ta en titt. Jeg følte meg totalt idiot her, da jeg ikke kunne finne det noen steder.
..De har vann for bruk i bilbatterier på bensinstasjonen...Dette skal være destilert vann, men hvorvidt det er godt nok for ditt bruk kan jeg ikke uttale meg om...
Bensinstasjoner
Ja, på bensinstasjoner selger de "batterivann" som jeg også tror er destillert vann, rett og slett. Men er litt usikker på om det er gjort noe mer med det i tillegg. Jeg tror det er "deionisert"? Hvis det har noen betydning da - du skal vel ikke bruke det i akvariet
Inger Anne
Tid for Inger Annes blonde spørsmål igjen: Jeg trenger destillert vann for å kalibrere refraktometeret mitt. Hvor i huleste får jeg tak i det? Jeg finner ingenting om det i nettbutikkene. Er det jeg som er fullstendig idiot, eller er det en fornuftig og lettvint løsning her?


Beste måten å kalibrere på er å kjøpe Farmasøytisk Saltvannsoppløsning på Apoteket.
(øyeskyllevann)

Da blir det helt riktig kalibrert. For å kalibrere "null" gir ikke korakt avlesning.

Mvh
Sven-Egil
Du kan og få kjøpt noe som er beregnet på kalibrering av ph-målere,bl.annet hos Akvarieutstyr.com

IKS Kalibreringsveske pH 4.0 , IKS Kalibreringsveske pH 7.0 og IKS Kalibreringsveske pH 9.0


Tilfeldig bekjentskap
© Håvard Støre Andresen
Reklame for plussmedlemskap