Masse forskjellige spørsmål i forbindelse med oppstart.

Føler jeg gjenntar meg selv veldig mye siden jeg har poster på forskjellige forum, men skitt au (vet ikke om du er på noen av de andre forumene NilsV så tar sjangsen siden du ba meg åpne en debatt her inne) Bor i Lofoten, og skal starte et 105liter Aquael Reefmax i første omgang med enkle skapninger oppi. Dette er hva som står av spesifikasjoner om karret:

Funksjoner:
Fem viftert for kjøling i lokket.
Tre 24W T5 belysning. (Lysrør medfølger ikke)
Digitalt styring av belysning og temperatur.
Justerbar skummer.


Spesifikasjoner:

Størrelse: 600 x 450 x 400 (mm)
Volum: 105L
Belysning: 3 X 24W T5 rør + blå LED, alle individuelt programerbare fra den digitale kontrolleren i lokket.
Lavt støynivå på kjølevifte
internt bio-filter system inkl. skummer (pumpe, filter pose, svamp og bio-baller inkludert)Første spørsmål som jeg vel egentlig har fått bekreftet er fult mulig er dette med bruk av sjøvann. Men hva trenger jeg egentlig av tilsettningstoffer, trenger jeg noe i det hele tatt? Refererer til NilsVollstad's svar i en mail at jeg ikke trenger noe med det vannet vi har tilgang på her jeg bor.

Så dette med levende stein. Noen skriver en ting, og andre noe annet. Blir smått tussete. Ser mange fraråder Imazo'z sten. Er forberedet på at det vil koste meg en del i frakt for og få opp LS. Men skal heller klare den utgiften slik at det blir orntlig om Imazo's sten er så dårlig. Vil jo gjerne at det skal vokse litt søte ting på LS min, så vil ikke ha helt død sten :/ Hva mener dere?

Reiser ganske så lite til steder der det selges saltvannsting, så det er ikke et alternativ og forholde seg på når jeg skal kjøpe koraller/fisk/nyttedyr osv. Må bestille alt enten privat via korallen.no, saltvann AS eller slikt, eller via dyrebutikker som kun har Imazo som leverandør. Har ikke så veldig lyst å bestille så mye fra Imazo da jeg selv har jobbet i dyrebutikk i mange år og vet det "alltid" er fritt for alt folk bestiller av saltvannfisk/dyr, og kommer det noe er det svært dårlig stelt med dem her oppe.

Så til selve oppstarten. Når karret kommer skal det da fylles med vann såklart. Men når skal LS oppi, når skal grusen oppi (fiji pink tror jeg at valget har endt på) og når kan man sette inn koraller (snakker kun enkle da jeg vil vente med avanserte ting til jeg er mer inne i dette)?

Ser rundt omkring at det finnes mat til koraller, skal alle koraller mates eller er det bare noen? Isåfall hvilke?

Kommer helt sikkert mange fler spørsmål etterhvert :P
Anbefaler deg å ta turen til saltvannsforum.no Der vil du få MYE informasjon om alle de tingene du spør om
Tilfeldig bekjentskap
© Thomas Agnor
Reklame for plussmedlemskap