Har veldig lyst på saltvanns akvarium. : )

Jeg lurer på en ting. Hva er forskjel på vanelig akvarium og saltvanns akvarium ?.
Hvorfor kan man ikke bruke vanelig akvarium og ha saltvansakvarie ? Hva er forskjel ?
Vet att tempraturen og pumper og sånt er litt forskjelig.
Men klarer ikke og forstå hva som er forskjel på akvierene.
Hei, er usikker på hva som er riktig her. Vurderte selv og bygge om mitt kar (Juwel Vision 450) til saltvann, undersøkte dette med lokal zoo butikk og de mente så lenge silikonen var av den sorte typen så skulle det gå fint... (Husker ikke hvorfor)

Forøvrig er det mye bra lesestoff om saltvann ved disse lenkene.

her og her
Det er ikke noe forskjell på selv akvariet, med unntak av at akvariet må være laget med saltvanns bestandig aluminium hvis det er ramme på akvariet. Noen hevder at det må være sort silikon men det går helt fint med blank silikon også.

Så utfra hvilke dyr du skal holde må du sette opp nødvendig teknisk utrustning. Bor du nært sjøen og kan enkelt hente saltvann som du skifter ofte trenger du egentlig bare et akvarie, varmekolbe, noen sirkulasjonspumper og lys tilpasset de organismer du ønsker å holde. En skummer er også en god investering

Det er kjekt med noen vanntester, men skifter du f eks 30 % vann i uka i et passe stort akvarie uten for stor organisk belastning er du i boks. Du trenger også noen levende levende stein i tillegg, spesielt hvis du skal ha tropisk saltvann.

Men fra det helt enkle kan du selvfølgelig lage saltvann av rovann, ha automatisk ferskvannspåfylling med kalkvannreaktor, ulike rektorer, ulike filtre, sump osv. Her kan du fylle på i det nærmest uendelige.
Er det noe spesielle pomper man må ha, eller må man ha noe som er tilpasset saltvann.?
Også lurer jeg på hva som er foskjell på vanelig saltvann og tropisk saltvanns akvarie. Hvilke type akvarie må jeg ha hvis jeg skal ha klovnefisk ? hvor stor blir fiksen ?, har lyst til og starte i det små siden jeg ikke har så peiling på saltvanns akvarier.

saltvannsforum.no =)
man trenger skummer som skummer opp dritt fra vannet som deretter samler seg i ein kopp på toppen, egentlig kan man kjøre uten og men da må man skiffte vann ganske offte, levendesteiner er ganske porøse med mange tuneller hvor det lever diverse smådyr, dette fungerer også som eit filter.
Så trenger du sirkulasjonspumpe, og godt med lys er greit dersom du vil ha litt anemoner/koraller og slikt.
det med at blank silicon ikke er annbefalt er pgr av det sterke lyset, kan visst gro kalkalger under siliconen da, men bare va eg har hørdt, alderi hørt om noen som har hatt problemer med det, har selv hatt eit kar med blank silicon som saltvannskar.
de at det heter saltvannskar og ferskvannskar er at saltvannskara er som regel komplett med det du trenger for og starte saltvann, lys, skummer osv.. mens ferskvannskara er det ikke, så man kan fint lage saltvannskar utav ferskvannskar man må bare kjøpe utstyret man trenger som sirkulasjonspumper, lys, skummer....
tropisk saltvann er fisker som lever i tropiske strøk som blantanna klovnfisk osv..
er mange typer klovnfisk, noen blir større en andre..
Ocellaris clownfish blir rundt 8cm.
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen
Reklame for plussmedlemskap