Mye erfaring for å starte med saltvann?

Hei!
Jeg er relativt fersk i hobbien, og har nå et 230l ferskvannskar, som jeg har hatt siden januar. Men jeg har sett litt på dette med saltvannskar, og synes de ser så utrolig mye finere ut! Jeg er god til å ta vare på karet jeg har nå, men savner de fargene som koraller har og ikke minst synes jeg fiskene i saltvann er mye finere! Så har noen spørsmål som jeg håper noen kan svare på!

1) Har sett mange gjør om ferskvannskar til saltvann, er dette vanskelig å få til? Og ikke minst er det vanskelig å ha et saltvannskar?

2)
Hvor mye kostet dette å ha? Mtp å kjøpe salt og div ting i måneden

3)
Trenger jeg ny pumpe? Har en eheim professional utvendig nå

4)
Får man enkelt tak i koraller etc?

5)
Hvor mye tid og stell trenger dette i uken? Er det mye mye mer å ordne med en ett ferskvannskar?

Takker for alle svar og råd!
Tror du vil få stort utbytte av å bruke dette forumet .

1 Det går fint ann å gjøre om akvariet du har til saltvann Ikke vanskelig å få til men det avhenger av hva slags belysning du har nå.

2 Koster deg ikke stort i måneden men å kjøpe inn alt utstyret koster en del. 1 bøtte med 20-25kg salt ligger nok på 1000-1500,- Bytter ca 10% vann i uken den første tiden så det går ikke fryktelig mye salt.

3 Du kan bruke det utvendige filteret ditt men du vill også trenge en wavemaker for ekstra kraftig sirkulasjon.

4 I østfold nå så er det kun 2 stk som forhandler saltvann og det er Zoo hjørnet på østfoldhallen og Wetpet i moss. Hos disse får du tak i alt du skulle trenge av utstyr og levende.

5 Noe mer arbeid det første året er det, men etter dette så går ting mer eller mindre av seg selv.

Det du vill trenge av basic utstyr er: Skummer, Wavemaker 1-2 stk, refraktometer, God belysning(På ett kar på 230 liter vill det si værtfall 4xt5 rør eller tilsvarende mengde i Led)Samt da egne rør for saltvann. 10000kelvin og marine blå rør.

Så vill du trenge Salt av god kvalitet(Nei ikke havsalt), Egen grus for saltvann, får også levende sand. Levende stein(Disse er filteret ditt) Så nå alt dette er på plass skal akvariet gå en lang stund igjennom flere algefaser og du kan gradvis tilsette nyttedyr som Snegler, Erremittkrepser, sjøstjerner og feks en Salaraias Fasciatus (Algeeter). Etter dette kan du tilsette annen fisk og koraller. Mengden lys du har avgjør hvilke koraller du vill klare å holde liv i. Skal du ha Sps eller Lps koraller (stein) Så krever disse mye lys samt tilsetninger i form av næring (calcium, magnesium, strontium osv).

Håper dette ga deg litt klarhet i spørsmålene dine. Saltvann er utrolig flott men det koster litt å starte dette
Tilfeldig bekjentskap
© Andreas Bjørvik
Reklame for plussmedlemskap