Du må nok basere deg på å lage satsen. Bruk oppskriften nedenfor og dividier ingrediensene på det tall som gir deg korrekt mengde i forhold til den beholderen du har.
Satsen er satt etter følgende oppskrift
1,5 liter varmt vann, men ikke for varmt
1 Kilo sukker
Begge deler helles på dunken og ristes kraftig. Det varme vannet gjør at sukkeret løser seg lettere opp i vannet. Rist til sukkeret er løst opp i vannet. Når du tror at sukkeret er løst opp rister du litt til for å være sikker.
1,3 liter kaldt vann (vannmengden totalt sett bør nå være lunkent)
2 teskjeer bakepulver
Begge deler tilsettes blandingen. Her diskuteres det i det vide og det brede om bakepulveret skal legges på toppen til slutt eller ristes inn i blandingen. Ikke vet jeg, men jeg rister hele dunken etter at bakepulveret var tilsatt.
0,2 liter lunket vann
50 gram gjær
Jeg benyttet tørrgjør og 50 gram tilsvarer en pose. Etter at vannet og gjæren er godt ristet sammen tilføres blandingen resten av ingrediensene. Til slutt en ny omgang med risting av dunken og satsen er klar.