sats for å få CO2 i vannet, har noen spørsmål.

hvis jeg fyller 1L sats på en 1,5L flaske, setter på en kork med en slange i. slik slange som luftepumpe har, og tar en lufte sten i den og har den nedi vannet, vil det da komme merkbart mere CO2 i vannet?

hvor lenge kan man ha hver sats stående før den ikke funker til det lenger?
Det hjelper en del med å gjøre det slik, men ofte ikke tilstrekkelig. En god reaktor for å mette vannet med Co2 er bedre - men koster mer.

En sats varer i en til litt over to uker, alt etter hvor mye gjæring en får på kort tid.
Det er alkoholmengen i satsen som til slutt stanser gjæringen (soppen drepes av alkohol)
kan man droppe sukkeret i satsen?
naits
kan man droppe sukkeret i satsen?


Sukkeret er det som gjærsoppen lever av. Ingen sukker = ingen gjærsopp = ingen co2.
Sukker må til for å få satsen til å gå ja.

Jeg bruker oppskriften som ligger på Aquadigital. Har to flasker gående samtidig, og bytter en av dem hver uke ca.

Gassen kjører jeg ned i en reaktor laget av den 1/2l flaske. Flasken er fylt med oppklippede slangebiter (sånn til utvendige pumper) og litt blåsvamp i bunn for å holde alt på plass. Jeg har kappet av bunnen på flasken. Bioballer kan også benyttes inne i flasken. I korken på flasken har jeg laget et hull som passer til utblåsningen på en innvendig sirkulasjonspumpe. Den driver vann gjennom flasken. I flaskehalsen er co2 slangen festet. Pumpen er koblet til samme tidsur som lyset, og gassen går da stort sett rett ut gjennom pumpen og til overflaten på nattestid.

Med dette opplegget har jeg en PH jevnt på 7-7,3 og KH på 4. Det gir sånn passe bra mengde oppløst co2 i vannet. Tror jeg kunne fått enda mer ut av det om jeg hadde lengre flaske, eventuelt mer fyllmedie i flasken.

Håper dette var noen lunde forståelig. Ellers er det skrevet noen mil om temaet her på forumet, så det er bare å søke i vei

André
ok, har dere noen oppskrift?

jeg har laget sats før, men det var en dårlig blanding.
Jeg linket til en side med oppskrift i mitt innlegg, men her er direktelink

Frank Angell
Det er alkoholmengen i satsen som til slutt stanser gjæringen (soppen drepes av alkohol)


Så det betyr at når satsens virkning opphører, da blir det fest med hjemmelaget bayer
akvafil
[QUOTE=Frank Angell] Det er alkoholmengen i satsen som til slutt stanser gjæringen (soppen drepes av alkohol)


Så det betyr at når satsens virkning opphører, da blir det fest med hjemmelaget bayer Nei takk som, rett å slett, spyr...
Noen gang lukta på en slik satsflaske ? Det frister i alle fall ikke meg å drikke det sølet
Tilfeldig bekjentskap
© Jørn Henning Flåten
Reklame for plussmedlemskap