Diy-co2. hvilken funksjon har gjær, sukker o.l.?

Jeg har de siste månedene laget egen co2 tilsetning av enkleste sort. 1 1/2L flaske med 4dl sukker, 8dl vann, bakepulver og tørrgjær. Funker som ei kule.

Men når jeg leser litt rundt om dette så ser jeg ofte variasjoner i blandingsforholdet mellom disse stoffene. Noen steder leser jeg om varianter som gir mye effekt over kort tid, mens andre steder leser jeg oppskrifter som varer lengre.

Det jeg da lurer på er;

- er det slik at co2 kun blir produsert ved et bestemt blandingsforhold, eller kan man justere med mer eller mindre av enkeltstoffene?

Hvis man kan justere med mer eller mindre gjær, sukker o.l., hvilken effekt vil det da ha? Altså, tatt utgangspunkt i den oppskriften jeg bruker; hva vil skje om jeg øker mengden gjær? Hva om jeg øker mengden sukker? Bakepulver? Vann?

Jeg ville vært veldig glad for om noen kunne forklart litt mer rundt sammenhengene her. På forhånd takk for hjelpen.
Du varierer mengden gjær for å styre hastigheten på CO2 produksjonen. Mengden sukker skal uansett være etter oppskrift.

For å lage minst mulig arbeid lager man derfor en noe stor sats, med lite gjær. Dette gjør satsen langvarig. 5-10 liters bensinkanner er godt egnet. Selv har jeg aldri brukt bakepulver i satsen.
Takk for svar. Så sukker, halvparten i dl av mengden vann er slik det skal være?

Det er alltså ikke vanskeligere da, at om jeg ønsker en kraftigere sats tilsetter jeg bare mer gjær. Den varer da kortere, men gir mer effekt.

Jeg har også lest at enkelte tilsetter mer gjær eller sukker etterhvert for å forlenge virkningen av satsen, er det noe poeng eller er det like greit å bare tømme ut og lage en ny når den begynner å dø ut?
Tilfeldig bekjentskap
© Haakon Haagensen
Reklame for plussmedlemskap