Jeg har de siste månedene laget egen co2 tilsetning av enkleste sort. 1 1/2L flaske med 4dl sukker, 8dl vann, bakepulver og tørrgjær. Funker som ei kule.
Men når jeg leser litt rundt om dette så ser jeg ofte variasjoner i blandingsforholdet mellom disse stoffene. Noen steder leser jeg om varianter som gir mye effekt over kort tid, mens andre steder leser jeg oppskrifter som varer lengre.
Det jeg da lurer på er;
- er det slik at co2 kun blir produsert ved et bestemt blandingsforhold, eller kan man justere med mer eller mindre av enkeltstoffene?
Hvis man kan justere med mer eller mindre gjær, sukker o.l., hvilken effekt vil det da ha? Altså, tatt utgangspunkt i den oppskriften jeg bruker; hva vil skje om jeg øker mengden gjær? Hva om jeg øker mengden sukker? Bakepulver? Vann?
Jeg ville vært veldig glad for om noen kunne forklart litt mer rundt sammenhengene her. På forhånd takk for hjelpen.