Akvariemaling

Leste et par innlegg om hjemmelagd bakgrunn inni akvarier her på akvaforum, men det var ganske gamle artikler (2006). Jeg tenkte egentlig å lage ei flytekasse av isopor, med sand i, for vannskilpadder, og lurte på hvilken type maling man kan bruke på denne. Det er også fisk i akvariet. Det har sikkert kommet noe nytt på malingsfronten siden 2006...kan man bruke f.eks powercoat...? Det står at det kan brukes i direkte kontakt med næringsmidler på boksen, men.... Hvis ikke, hvilke andre typer maling kan jeg bruke? Må sikkert forsegle med epoxy av noe slag? Evt hvilken type?
Kan man erstatte isopor med polystyren?
Plussmedlem
Svenn Robert Stenseth
Leste et par innlegg om hjemmelagd bakgrunn inni akvarier her på akvaforum, men det var ganske gamle artikler (2006). Jeg tenkte egentlig å lage ei flytekasse av isopor, med sand i, for vannskilpadder, og lurte på hvilken type maling man kan bruke på denne. Det er også fisk i akvariet. Det har sikkert kommet noe nytt på malingsfronten siden 2006...kan man bruke f.eks powercoat...? Det står at det kan brukes i direkte kontakt med næringsmidler på boksen, men.... Hvis ikke, hvilke andre typer maling kan jeg bruke? Må sikkert forsegle med epoxy av noe slag? Evt hvilken type? Kan man erstatte isopor med polystyren?


Hei.

Power coat går nok bra, men Plasti Dip er kanskje enklere å skaffe og å bruke? Den er vanntett og tåler svake syrer så du trenger heller ikke forsegle den.

Isopor og polystyren er samme sak. Isopor er egentlig et registrert produktnavn som har gått over i dagligtalen som benevnelse på all polystyren. Sånn som f.eks. Potetgull.
De fleste støter på to varianter av isopor - EPS og XPS.
Du vil ha XPS. Den er best å lage bakgrunner med. Fås kjøpt på byggvareforretninger, vanligvis. Finnes EPS som er trykkfast nok til å kunne brukes, men XPS'en er bedre.
Tilfeldig bekjentskap
© Rita Aspevik
Reklame for plussmedlemskap