Lim til å lage ting selv i akvarie

Heisann,

er det noen som kan anbefale et lim som tåler vann og ikke løser seg opp/avgir farlige stoffer i vannet? Vil lime steiner til plastikk, men fikk ikke til med gorilla superlim.

Noen med bedre forslag?
Hei,
Brukte du gel-varianten eller vanlig superlim? Hva var det som ikke virket? var det heft mot stein eller plast? eller at det ikke herdet?

Det kommer an på hvor mye heft du trenger, men kanskje akvariesilikon kan benyttes?
Mvh Vegard
Lynnicke
Heisann, er det noen som kan anbefale et lim som tåler vann og ikke løser seg opp/avgir farlige stoffer i vannet? Vil lime steiner til plastikk, men fikk ikke til med gorilla superlim. Noen med bedre forslag?


Bruk giftfri silicon der du kan..!

Så kan du sjekke, andre giftfrie alternativ...

Lynnicke
Heisann, er det noen som kan anbefale et lim som tåler vann og ikke løser seg opp/avgir farlige stoffer i vannet? Vil lime steiner til plastikk, men fikk ikke til med gorilla superlim. Noen med bedre forslag?


Skautrollet
[QUOTE=Lynnicke]Heisann, er det noen som kan anbefale et lim som tåler vann og ikke løser seg opp/avgir farlige stoffer i vannet? Vil lime steiner til plastikk, men fikk ikke til med gorilla superlim. Noen med bedre forslag?


skal du lime noe i akvariet må du passe på at superlimet innholder cyanoakrylat og ikke annet lim. gorilla glue har to typer, en med cyanoakrylat og en med polyuretan.

her er en artikkel om lim i akvariet
Du kan for eks bruke silikon som er safe til avkarier (dvs ren silikon som ikke inneholder soppdrepende midler). Eller superlim med cyanoakrylat. Har også lest at helt vanlig limpistol-lim er trygt, så lenge det får tørke/herde over vann først. Det blir hardt og slipper ikke ut noe i vannet etterpå. Jeg har selv ikke fakta-sjekket dette, men ser mange bruker det.
Vil og Kan anbefale å bruke lim tenkt til akvariebruk som foreksempel
Green Aqua liquid superglue, Riverest liquid instant glue. Har selv også brukt Green Aqua gel superglue MYE til foreksempel feste mose, anubias, javabregner, mindre røtter og stener med denne..
Epoxy, +noe annet..

Jeg vet folt har brukt Epoxy, men da har dem forseglet det. Med et eller annet.. Søker du på forumet, bør du finne det.

Men ikke prøv, uten du er 100% SIKKER!!

Tilfeldig bekjentskap
© Frosken
Reklame for plussmedlemskap