Ny, snedig type belysnig for småakvarier :-)

Har bestilt meg en av denne nye typen belysning for små-kar i dag
Skal ha den montert på kanten av et 28 liters helglass yngelkar.
Tror det kan bli riktig artig

Den koster 245 kroner, heter "Arcadia ARC POD 11 w".
Fant den i en av de tyske akvarienettbutikkene jeg pleier å bruke, www.underwater-world.de

Kul, ikke sant..?

<img src="http://www.underwater-world.de/catalog/images/r81188.jpg"/img>
Den var jo helt genial, den der Liten plass, utrolig nok pen å se på, og man kan vel strengt tatt sette opp så mange lamper man vil.

Du vet ikke hvilken sokkel det er på røret? Tenker på hvordan utvalget av nye lyskilder er, og ikke minst; er det i det hele tatt mulig å få tak i nye lyskilder uten å bestille fra utlandet?


Edit:
Etter bilder å bedømme, er det høyst trolig G23-sokkel på rørene.
Osram har i alle fall disse RA\kelvinverdiene på slike rør:
827, 830, 835, 840, 860 og 865. Noe å velge blandt er det jo i alle fall
Jeg vet egentlig ikke så mye om den, men jeg skal legge ut mer info og kanskje et par egne bilder når jeg får den og har gransket den mer nøye og med egne øyne.
Uansett synes jeg den var så kul og ble så nysgjerrig på den, at jeg bare måtte ha en
Er den like bra i real life som den ser ut på bildet, må jeg vel ha en til hver av småkarene etterhvert

Corydoras-ynglene mine går i 2 innredede små-kar;
28 litere med sand, en trerot med et par Anubias på og hornblad-planter. Kjekt med litt bedre lys, som attpåtil ikke må flyttes på når man f.eks. skal skifte vann. Jeg har ikke dekkglass på disse yngeltankene, siden jeg stadig er oppi der med fôring, slamsugerslange og hyppige vannbytter. Mer lettvindt uten dekkglass da.
Med en litt stilig belysning som heller ikke må fjernes ved vannbytte blir det jo veldig lettvindt og fint
Håper du kommer tilbake med mer info når du får den. Ser ganske kul og praktisk ut, hadde vært perfekt for mitt 19 liters rekekar
Den så jo artig ut da. Nå fikk jeg lyst til å lage en nano til som jeg ikke har tid til å stelle Inkludert lampe står det , 245 er like billig som den IKEA-lampe løsningen jeg bruker med 11w PL.

Ser ut som vanlig pl 2pin. Jeg har 2 stk Aquarium systems 11Wpl i skrivebordslamper over en 28l. Det lyser bra nok for riccia på bunnen.
http://www.akvaforum.no/akvarium.cfm?id=1860

Så forresten at Aquaristikshop hadde doble powercompact sett opp til 2x55w fra interpret. 110w på 60cm kar
I dag fikk jeg endelig email fra underwater-world.de om at pakken min nå er sendt og på vei Forsinkelsen skyldtes at de ventet på noe Dennerle-produkt jeg også hadde bestilt.

Det pleier å ta ca 9-10 dager fra jeg får email fra Tyskland om at pakken er sendt, og til jeg har pakken min hjemme.

Kult! Gleder meg til å se den lampen
Frank Angell
Den var jo helt genial, den der :) Liten plass, utrolig nok pen å se på, og man kan vel strengt tatt sette opp så mange lamper man vil. Du vet ikke hvilken sokkel det er på røret? Tenker på hvordan utvalget av nye lyskilder er, og ikke minst; er det i det hele tatt mulig å få tak i nye lyskilder uten å bestille fra utlandet? Edit: Etter bilder å bedømme, er det høyst trolig G23-sokkel på rørene. Osram har i alle fall disse RA\kelvinverdiene på slike rør: 827, 830, 835, 840, 860 og 865. Noe å velge blandt er det jo i alle fall ;)


Ikke får å være pirkete, men ikke kjøp Osram, jobber hos en el-grosist i Ski og der har vi fått mere suksess med philips. Bare et lite tips
Kenneth
Ikke får å være pirkete, men ikke kjøp Osram, jobber hos en el-grosist i Ski og der har vi fått mere suksess med philips. Bare et lite tips :)


Men har Philips en tilsvarende akvariemodell da? Har ikke sett det noe sted?

Du mener lyspæren, ikke sant?
mona o
[QUOTE=Kenneth] Ikke får å være pirkete, men ikke kjøp Osram, jobber hos en el-grosist i Ski og der har vi fått mere suksess med philips. Bare et lite tips :)


Men har Philips en tilsvarende akvariemodell da? Har ikke sett det noe sted?

Du mener lyspæren, ikke sant?
Må være pærene Kenneth snakker om, er jo ikke så mange som lager akvarielamper at det gjør noe

For den del: selv greier jeg ikke å se store forskjellen mellom Phillips og Osram pærer.
Men om du som "ekspert" på området, Kenneth, kan fortelle hemmeligheten bak det bedre salget av Phillips, er jeg mer enn villig til å lytte
He he, skjønner hva du mener. Men vi leverer lyspærer som elektrikere bruker. Og de foretrekker philips sine pærer, pga holdbarheten.
Jeg er elektriker og har aldri hørt at Philips sine pærer varer lenger... Vi bruker mest Osram!!
Plussmedlem
Lampa ser veldig kul ut, og vil gjerne høyra meir om den når du får den, Mona. Det ser litt skummelt ut. Er den berre hekta på kanten av akvariet? Kva skjer dersom ein bender litt på den ved eit uhell? :-P
Noen som faktisk har fått tak i noen av disse pærene fra Osram eller Philips?. De står i lysbøkene, men er litt vanskelige å finne i handelen.
he he... Når det gjelder de pærene så er det forskjellig fra elektriker til elektriker. Skriver bare det jeg har hørt jeg
Kjetil L
Noen som faktisk har fått tak i noen av disse pærene fra Osram eller Philips?. De står i lysbøkene, men er litt vanskelige å finne i handelen.

Pærer med G23-sokkel brukes en del i utebelysning, og takbelysning i trapperom (i alle fall på mine breddegrader). Derfor er det stort sett kun 827 farge\ra som selges, akkurat som med vanlige T8-rør.
Lokalt får jeg tak i slike pærer på vanlig lampebutikk, eller hos elektrogrosist (nexans, f.eks)

Pærer kan man også bestille fra f.eks Elfa.. Dem har litt utvalg, selv om det på ingen måte er toppers
Jeg har ikke lesebrillene på, men jeg synes det ser ut (på bildet) som det er en slags "stramme-skrue" på foten til lampen, den som sitter på kanten av karet? En skrue man strammer til så foten "skvises" fast til kanten av karet?

Siden Arcadia har litt peiling på akvariebelysning, så gjetter jeg på at denne lampen nok også holder mål Men det gjenstår å se, den dukker snart opp i posten.

Holger Lockertsen
Lampa ser veldig kul ut, og vil gjerne høyra meir om den når du får den, Mona. Det ser litt skummelt ut. Er den berre hekta på kanten av akvariet? Kva skjer dersom ein bender litt på den ved eit uhell? :-P
Kan jo prøve å ringe Berggård Amundsen & Co AS. (23036300) Ang. lyspærer.

Ser ut som det er skruklemme direkte på glasskanten. Mulig du må av med plastramma hvis du skal bruke de vanlige yngelkarene med plastramme. Den pleier ikke sitte særlig godt. Den skulle vist være vanntett med det plastdekselet utenpå ifølge nettsiden til Arcadia. Ellers så virker skrivebordslampe med reflektor fint det også, men ikke like pent.
Fått lampa? Snart gått en måned...
Høyer'n
Fått lampa? Snart gått en måned...


Nei, men den er på vei. Har fått email fra firmaet da ordren ble sendt, men husk at dette skal gjennom tollen Det tar tid.

Det vanlige er 10-14 dager fra pakken blir sendt i Tyskland, til jeg mottar den etter fortolling.
Vanligvis.... nå tipper jeg tollpost har gått for halv maskin de også en stund, sånn som resten av ferie-Norge.

Jeg fikk også en email fra firmaet for lenge siden om at det manglet èn ting i ordren min, og de ventet på den. Til slutt droppet de den, tilbakeførte pengene til meg og sendte resten av ordren. Ga meg info hele veien, spurte hva jeg ønsket osv, så jeg visste om forsinkelsen
Tilfeldig bekjentskap
© Janne Ekström
Reklame for plussmedlemskap