Vanlige armaturer, negative sider?

Trenger noen nye armaturer til akvariene mine, da de jeg har ble tatt i et strømbrudd. Men jeg synes prisene på akvariearmaturer er relativt høye. Også lurer jeg på: hvorfor ikke bare bruke et vanlig takarmatur, og feste dette over akvariet?

Hvis du sammenligner dette 400 kroners armaturet med dette 1500 kroners armaturet, hva er egentlig forskjellen, lurer jeg på...?

Er det noen forskjell i det hele tatt?
Du bør i hvert fall bruke et armatur beregnet på våtrom.
Ja, Biltema har armaturer beregnet for våtrom. Jeg har selv brukt de og var fornøyd. Jeg hadde svart teip over kantene da så det ikke skulle lyset så rundt omkring og blende meg, hehe.
Jeg brukte Biltema armaturer over det gamle storkaret mitt. Har og brukt det over de mindre akvariene mine, men de har jeg halvveis byttet ut med LED nå. Skal ha LED på alt etterhvert, og da skikkelig high power LED og ikke sånn billig Biltema eller Clas Ohlson greier.
Jeg har brukt 2x36w Biltema armaturer midlertidig over flere kar. Med Biltema sine 6500k lysrør blir det masse lys og plantene vokser som ugress. Har 3 stk. 2x18W liggende på en 528l som midlertidig løsning nå, og der har de også 6500k lysrør. Ikke så pent, men det fungerer.
Problemet med den type armatur er å få best mulig lysutbytte ned i karet (trangt for reflektor). den rimeligste og enkleste løsningen er å bruke
http://www.aquamanias.no/productdetails.php?product=1097
og
2x
http://www.aquamanias.no/productdetails.php?product=2029
Det lyser som bare f, reflektoren gir max fra lysrøret, og ikke tar det noe særlig plass.
Tilfeldig bekjentskap
© Atle Aspevik
Reklame for plussmedlemskap