Søchting Carbonator CO2 System

Ja, jeg har. Den fungerte fint, men ikke imponerende. Men jeg hadde brukbar plantevekst, ja. Så stor forskjell fra før jeg satte inn den, og etterpå Plantene, særlig stilkplantene, skjøt fart som bare det.

Det eneste du må være veldig OBS på, er: IKKE mist den bittelitte svarte "plast-korken" som følger med settet. Uten den er settet ubrukelig! Pass godt på den.

Jeg pakket vekk settet for en lang periode når karet det sto i ble solgt.

Da jeg tok det frem igjen mange måneder senere, var den lille svarte plast-korken (med et krysset innskjær i, holder på væske men slipper gjennom gass) borte vekk.
Men jeg prøvde å bruke det likevel, til tross for at den var borte...
og med katastrofale resultater. Skal ikke beskrive det, men det var ikke pent i akvariet etterpå. Heldigvis var det ikke fisk i det, da jeg prøvde det uten den svarte plast-korken...
mona o
Ja, jeg har. Den fungerte fint, men ikke imponerende. Men jeg hadde brukbar plantevekst, ja. Så stor forskjell fra før jeg satte inn den, og etterpå:-) Plantene, særlig stilkplantene, skjøt fart som bare det. Det eneste du må være veldig OBS på, er: IKKE mist den bittelitte svarte "plast-korken" som følger med settet. Uten den er settet ubrukelig! Pass godt på den. Jeg pakket vekk settet for en lang periode når karet det sto i ble solgt. Da jeg tok det frem igjen mange måneder senere, var den lille svarte plast-korken (med et krysset innskjær i, holder på væske men slipper gjennom gass) borte vekk. Men jeg prøvde å bruke det likevel, til tross for at den var borte... og med katastrofale resultater. Skal ikke beskrive det, men det var ikke pent i akvariet etterpå. Heldigvis var det ikke fisk i det, da jeg prøvde det uten den svarte plast-korken...:-)


Har du prøvd å lage eget co2 - anlegg med gjær, flaske osv?
Vil du isåfall si at denne virker bedre eller ikke?
Nei, jeg har aldri våget meg på hjemmebrygg

Men nå har jeg, faktisk i dag, satt i gang noe som ligner.

Et sett jeg kjøpte ferdig; flaske med skrukork og slange, et slags pulverbrygg i to deler som skulle blandes med vann i flasken, en liten pumpe som driver Co2-gassen fra flasken og ut i akvariet. Det er Dupla som har laget settet, så jeg håper det er bra. De produserer iallefall kvalitetsprodukter når det kommer til akvarieplante-relaterte ting ellers.

Det er dette settet --> se bilde, og jeg satte det i drift i dag som sagt.

Det tar ca 24 timer før det begynner "å gasse", så noen effekt har jeg ikke sett enda. Men vi får se
Siden jeg er nybegynner på dette med co2, har jeg satt det i gang i en 54 liter som er tom for fisk.... Plantet masse nye stilkplanter i karet, så er det bare å lene seg tilbake og se...

<img src="http://www.valenta-aquaristik.de/v_shop/bilder/produkte/dupla/co2omega.jpg"/img>
Aha, dette så bra ut Skal gå igang med å lage eget tror jeg, men ble litt usikker da jeg fant ut at det påvirket vannverdiene såpass mye. Har ikke mulighet å prøve det i et kar uten fisker først, så jeg må forsikre meg om at det går bra først. Ser på karene til Kjetil L å trenker "Såååånnn VIL jeg ha!" hehe
Jeg kjøpte settet i en tysk nettbutikk. Det koster 27 Euro, inkl tysk moms på 16% (som vi ikke skal betale pga Norge er ikke med i EU).

Settet finner de som måtte være interessert her.
mona o
Jeg kjøpte settet i en tysk nettbutikk. Det koster 27 Euro, inkl tysk moms på 16% (som vi ikke skal betale pga Norge er ikke med i EU). [URLBLOCK1].


Er ikke noen kløpper på tysken Dupla co2 omega, er det hele pakken og så kjøper man refill " Dupla co2 pack omega"? Hvor lang leveringstid var det på dette?
Tilfeldig bekjentskap
© Rita Aspevik
Reklame for plussmedlemskap