Produktomtale: Fina Fisken frossetfôr

Lager en liten og lett oppsummerin av de ulike typene frosset fôr til våre svømmende venner. Det er slett ikke alle typene jeg har prøvd ut, butikkene her omkring er livredde for å ta inn noe annet enn røde mygg…. Del derfor gjerne dine erfaringer med de ulike typene snaddermat

Mysis
Mysis er ett lite krepsedyr, som kan bli opptil 2,5cm. Dette krepsedyret er spekket med godsaker, og de fleste fisk setter disse til livs med stor glede.
Mysis er faktisk satt ut som næring i mange norske innsjøer, dette eksperimentet har ikke vært helt vellykket.
Mysis kalles også ofte for pungreker.
[External Image]


Bosmider
Større enn Cyklops, men fremdeles smått Passer til små fisk og yngel med litt størrelse på munnen.
Bosmider oppnår maks størrelse på 0,6mm
[External Image]


Røde Mygglarver
Trolig det mest brukte frossetfôret her til lands. Det finnes vel ikke den fisk, som ikke hiver seg over dette fôret med dødsforakt.
Vannet larvene er frosset ned i, vil forurense vannet noe, så det er en fordel å la disse tine opp i en tesil, eller lignende, før du bruker dem.
Røde mygglarver som har vært tint opp, skal aldri fryses igjen!
Enkelte fisk tåler Røde mygglarver dårlig, og må fôres meget forsiktig med dette, om du da ikke styrer helt unna. Eksempel er den vanlige sommerfuglcikliden.
Andre arter må ikke under noen omstendigheter fôres med røde mygg. Eksempler på dette er ciklider fra Malawi- og Tanganyika-sjøene.
Enkelte personer kan utvikle allergi mot røde mygglarver, så det er sterkt å anbefale at du vansker hendene etter fôringen
[External Image]


Hvite Mygglarver
Hvite mygglarver er ikke fullt så populære hos fiskene, som røde mygglarver. Men for å variere kosten litt, er det ett ypperlig fôr.
De aller fleste fisk, og mennesker, har større toleranse for hvite mygg, kontra røde.
[External Image]


Sorte Mygglarver
Populære mygglarver, som aksepteres av de fleste fisk. Har høyest næringsinnhold av alle typer mygglarver.
[External Image]


Dafnier
Lite vannlevende dyr, som det finnes mange ulike arter av. Dafnier er en samlebetegnelse på disse små krekene.
Dafnier blir normalt ikke større enn 5mm. Hvilken størrelse det er man får i disse frossne flakene, er jeg usikker på. Dette er en av fôrtypene jeg ikke har fått prøvd ut ennå
[External Image]


Moina
Moina blir maksimalt 15mm, størrelsen på høstede dyr, vet jeg ikke. Den er trolig ikke spesielt stor. Fôret har ett greit proteininnhold, og kan brukes til en god del yngel-arter som er litt størrelse på
[External Image]


Cyclops
Lite krepsedyr, som er snadder for de fleste fisk. Dette lille dyret er også populært å høste selv, fra dammer og bekker.
Har kun selv brukt selvfangede Cyclops (tror jeg i alle fall det er :p)
[External Image]


Oksehjerte
Rent oksehjerte, uten tilsetting av vitaminer og mineraler Diskus trenger. Dette bør derfor ikke brukes som hovedfôr.
[External Image]


Kalkunhjerte
Navnet sier vel sitt. Mange fisk er glade i dette, men man bør fôre med moderasjon, på grunn av det høye innholdet av kjøtt. Uspist fôr, forsurer fort miljøet i karet
[External Image]


Animix
Blanding av Oksehjerte og spinat. Ett bedre fôr til Diskus enn rent Oksehjerte.
[External Image]


Afrika-mix
Rekemiks, med en god del grønnfôr. Hvor stor andel det er av reker, opplyses ikke.
Spises av de fleste fisk, men passer best for ciklider.
Rekemiks kan lett lages selv, for den del.
[External Image]


Krill
Små saltvannsreker, som er meget populære blant mange fisk. Dette er noe som bare bør brukes som en smaksbit, ikke noe hovedfôr, på grunn av saltinnholdet.
[External Image]


Gammarus-reker
Knallfôr, dette er frossetfôret som har høyest næringsinnhold. Spises med stor appetitt hos alle fisk. På grunn av størrelsen, passer dette best til mellomstore til store fisk.
Bør brukes med moderasjon, der man har mye plante\ algespisende fisk
Rekene blir opptil 20mm store, men det er gjerne mindre reker som brukes i disse pakkene (variert størrelse)
[External Image]


Tubifex
Tubifex er en liten mark, som fiskene setter stor pris på. Denne dukker oftest opp i dammer og vann, der det er alt for mye næring. Normal størrelse i naturen er 20-70mm for denne typen dyr.
Hvilken størrelse disse har i frossetfôret, er jeg usikker på.
[External Image]


Artemia
Halvvoksne til voksne artemiaer. Egner seg derfor dårlig til å fôre opp små yngel.
Artemia er spesielt gunstig å bruke etter medisinering mot endetarmsorm, siden denne har en rensende effekt på tarmen til fiskene.
[External Image]


Grønnfôr
Ett utmerket fôr til plante og algespisende fisk, sneiler og reker. Spesielt skalldyr, drar nytte av at det er tilsatt ekstra kalsium, i tillegg til hva spinaten har å tilby, i fôret.
[External Image]
Veldig informativ!
Tror jeg må prøve den mysisen.
Et lite spørsmål ang. disse produktomtalene:

Hvorfor legges de ikke under artikler heller? Kunne jo ha laget en egen kategori for disse så hadde de vært enklere å finne.
Har hørt at Fina fisken mygglarver er mye mer graps enn Ruto, stemmer det Frank? Du har vel prøvd begge? (jeg kan skaffe begge her)
Det akn jeg bekrefte at stemmer. Dessuten er fina fiskens røde mygglarver grå.... Ruto sine er hel, røde og ser ferske ut.
Røde mygglarver
Røde mygglarver skal være røde. Jeg bruker Fina Fiskens sine Mygglarver og de er alltid røde hos meg.
Har du sammenlignet dem med andre merker? Kanskje du seer at de er mer grå enn røde da? ;0)
Jeg kan selvfølgelig ha vært uheldig med de pakkene jeg har kjøpt av fina fisken merket, men det har da blitt noen stk så det virker jo litt rart det og.
Blitt meg fortalt at Stenker bruker kalkunhjerter til foring av diskus. Noen som vet om det stemmer?
Jeg har med hell brukt frosne Bosmider som fòr til yngel som skal avvennes fra levende, nyklekt artemia. Det blir godt akseptert blant både ciklider og Corydoras-yngel.
Dette er et fòr man ikke finner så mange steder dessverre, iallefall ikke i de 3 lokale zoobutikkene her omkring. Så selv reiser jeg til Oslo Zoosenter (Bernt Ankers gate) og kjøper det når fryseren skal fylles opp igjen.
Hei Gry.

Har ikke prøvd andre merker, mulig de andre er mer røde men jeg er bare vant med at de jeg har brukt er svært røde når de kommer i vannet.
Har selv ikke prøvd annet enn Fina Fisken, siden tilgangen er som jeg allerede har nevnt
Men dette med at Ruto er bedre enn Fina Fisken på røde mygg, har jeg hørt av så mange, at det etter alt å bedømme er virkelighet. Men at de har feil farge fra Fina Fisken, har jeg tilgode å oppleve, på tross av at jeg har brukt i alle fall 20kg av denne

Sindre Dybvik
Hvorfor legges de ikke under artikler heller? Kunne jo ha laget en egen kategori for disse så hadde de vært enklere å finne.

At produktomtalene legges slik de gjør, altså i forumet, er etter min mening bare bra. Da har vi muligheten til å gjøre det vi gjør nettopp nå, diskutere produkt(ene) i samme tråd som de er omtalt. I tillegg syntes jeg det er mye lettere å skrive i forumet, enn i programet artiklene legges inn via
Siden jeg alltid starter tittelen med produktomtale, er det lett å søke seg fram til disse i ettertid.
Jeg bare jo kommentere emblemet til Fina Fisken. Er et noen som har lagt merke til at det ikke er en fisk? Jeg smiler hver gang pakken kommer ut av fryseren...
Jupp, har tenkt mer enn en gang at den spekkhoggeren er ganske upassende på disse pakkene
Vil nevne at "Africana Mix" er en kjempehit hos mallene her i huset.
Da jeg hadde L-66 var dette det eneste som fikk han til å komme fram og spise på dagtid
Jeg har heller ikke hørt at de ikke er like røde, jeg har bare hørt at Fina Fisken grapser mye mer. Med Ruto er det ikke særlig annet enn larvene du får, vanskelig å se annet ugagn og misfarging ihvertfall.
Noen som har prøvd "glada paddan" til eplesnegler?
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen
Reklame for plussmedlemskap