Trenger ny pumpe

Jeg kjøpte et kar brukt. Det fulgte med en Eheim 2217 Classic. Trodde den skulle funke helt fint, helt til jeg starta den. begge skjøtene med stoppekran er defekt og pumpa bråker. . Den gir 1000L/t, karet er på 430 liter, så burde vel egentlig en som gir 1600l/t

Jeg har derfor kommet til den konklusjonen at jeg trenger en ny pumpe. Hvilken anbefales? Jeg skal riktignok ha gurami oppi, som trenger saktegående strøm.

Selv velger jeg alltid Eheim, pga. byggekvalitet, sikkerhet, utmerket filtreringsevne og enkelt renhold. Man får det man betaler for...
I dette tilfellet ville jeg nok tatt et Eheim 2178e...enkel å regulere output slik at det passer med fiskenes behov og belastningen i akvariet. Alternativt, et Eheim 2080.

Det fins selvsagt alternativer til Eheim, som Fluval FX5 og FX6, eller JBL CristalProfi e1901, som er noe rimeligere.
Det er det enkelt å svare på : For det første, veldig lite filtermedie-volum, særlig i forhold til pumpekraft. Feil forhold her gir dårlig filtrering, da bakteriene rett og slett ikke får tid til å behandle vannet. For det andre dras vannet inn i filtermediene på sidene, altså ikke gjennom filtermediene slik det burde i et godt filter. Og å ha aktivt kull til vanlig bruk er ikke bare unødvendig, det kan være direkte skadelig (hvis man glemmer å stadig bytte det ut). Svamp duger heller ikke som filtermedium til 450 liter. Dette er en no-name pumpe, og jeg tillater meg å tvile på dens pålitelighet og varighet. Typisk VidaXL-produkt.
2178 syns jeg er litt liten til 400l. Jeg har den samt et 2028 på min 400l og syns det er passe.
Tilfeldig bekjentskap
© Lene Enlien