Spørsmål om fotokonken

Har det for meg at det er en regel som sier at bidrag til fotokonken ikke kan være publisert tidligere. Klarer ikke finne noen regler her nå, knotete med mobilen med liten skjerm.. Stemmer dette og hva er i såfall begrunnelsen for den regelen? Er bare nysgjerrig.
Det stemmer det Anna U, men hvorfor det er sånn vet jeg ikke.


"1. I fotokonkurransen på AkvaForum.no (AF) er det kun registrerte medlemmer som kan delta.

2. AF-moderatorer med administrasjonsrettigheter til konkurransen kan ikke delta.

3. Registrert AF-medlem kan kun delta med ett bilde pr. konkurranserunde.

4. Bildet kan ikke være tidligere publisert på Akvaforum.no og kan heller ikke publiseres på noen måte på AF i perioden bildet deltar i konkurransen. Bildet kan heller ikke merkes på en måte som gjør at fotograf kan identifiseres.

5. Det er kun bilder som AF-medlemmer selv har fotografert som kan delta.

6. Bildene vil i avstemningsperioden bli presentert uten navnet på fotografen. Når resultatene foreligger vil fotograf bli kreditert sitt rettmessige bilde. Fotografen beholder opphavsretten til sitt bilde.

7. Bilder som deltar i konkurransen skal ha en maksimal oppløsning på 1000x1000 bildepunkter (pixler) og en filstørrelse på under 250 kb. Overtredes disse størrelsene vil bildet ikke bli lastet opp.

8. AF-medlemmer er selv ansvarlig for å laste opp bilder til konkurransen innen fristen.

9. Det er kun 20 bilder som kan delta i hver konkurranserunde. Kommer det inn flere enn 20 bilder vil administrator for konkurransen avgjøre hvilke bilder som får delta. Bilder som ikke er godkjent i henhold til reglementet eller tema for runden vil ikke få delta.

10. Det er kun registrerte AF-medlemmer som kan avgi stemmer på bildene. Man gir stemme til de tre bildene en synes er best i rangert rekkefølge 1-3. Man kan bare gi sin stemme en gang.

Bilder innsendt til fotokonkurransen kan i ettertid bli benyttet i fiskebasen som illustrasjonsbilde eller i annen redaksjonell sammenheng på AF. Fotograf vil bli kreditert bildet med navn.
"
Takk for svar! Noen som kan begrunne denne regelen?
Jeg vil forstå det slik at det har med at konkurransen skal være helt nøytral.

Når det i tillegg ikke kan være et vannmerke på bilde som identifiserer fotografen før konkurransen er ferdig, så virker det som om det er det som er målet.

De fleste inne på forumet har nok akvarister de er litt "fans" av når det gjelder arbeid som legges i akvariet. Det er nok lettere å stemme på de navnene man kjenner igjen og vet har gjort det bra tidligere, og dermed blir litt blind på de andre bidragene.

Når bilde ikke har vært publisert tidligere på forumet, så vet man ikke hvem som har sendt det inn, og stemmingen blir så nøytral som mulig.
Takk for svar! Tror sikkert du har rett i det. Er jo logisk siden det er vi medlemmer som stemmer på bildene.
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen
Reklame for plussmedlemskap