Brune blader

Relativt ny her, men velger å poste i planteforumet.

Har helt vanlige planter i 60L akvariet, men nå etter 3-4 uker har noen av dem begynt å få litt brune blader her og der. Er dette vanlig?
Har AM-TOP 1000F filter og vannet har stått på 18-20 grader. Byttet 20% vann daglig for å unngå dårlig vannkvalitet i starten.
Helt vanlige planter er jo så mye rart da, og alle oppfører seg forskjellig. Men veldig mange butikk-planter har vokst med bladene over vann i produksjonen, og de bladene må visne ned og gi plass til flotte undervannsblader som ofte ser helt annerledes ut. Det gjelder særlig Echinodorus og Cryptocoryne. Ikke røsk opp og kast, er røttene friske kommer de seg igjen! Du har ikke all verden med temperatur, men hvis belysningen også er litt dempet går det sikkert bra for mange plantearter. For bakteriene (som er det første man må bekymre seg for i et akvarium) er det litt brrrr...

Tålmodighet i starten er alfa og omega for å få glede av denne hobbyen er min erfaring. Når det gjelder det vannbyttet ditt kan det godt forklare hvorfor planter som allerede har undervannsblader begynner å sture. Du vanner jo ut det lille som måtte være produsert av næring, kranvannet vårt er vanligvis ikke stort å skryte av sånn.

Gir du bakteriekulturen noe å leve av tro? I en 60-liter med litt plantevekst bør de få 1 ml Salmi daglig, eller en klype fiskemat hvis du synes det er gøyere med mudder. Og ikke vannskift før ammonium har blitt til nitritt som har blitt til nitrat. Plantene forsyner seg hele veien i den prosessen, og trenger en skvett kosttilskudd for å få glede av godsakene akvariet klarer å produsere.

Foreslår litt lesestoff, denne artikkelien om fiskeløs innkjøring for eksempel, metoden er veldig grei og renslig, og gir masse lærdom om vannverdier underveis. Og lykke til!
Takk for langt og utfyllende svar Satser på at det går seg til, men måtte sjekke om det ikke var noe alvorlig.
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen
Reklame for plussmedlemskap