Akvarium som er lavt og langt

Jeg burde kanskje holdt meg til nybegynnerforumet, for det er første gang jeg skriver her. Men jeg håper dere bærer av med meg.

Jeg har per dags dato et hjørneakvarium, Juwel 350l. Har få fisker oppi, men de fleste er i bunnsjiktet, så det er trangt for dem. (1 siamesisk algeeter, 3 albino pansermaller, 1 praktbotia)

Jeg har drømmer om å få tak i et akvarium som er f.eks. 150cm langt og kanskje ikke mer enn 40-50 cm høyt. Målene er ikke så viktige, men det hadde vært fint med et akvarium som gav bedre plass til bunnfiskene og samtidig ikke tok hele stuen. Det må gjerne være større, men ikke mindre, og helst ikke mye høyere, med andre ord.
I tillegg er jeg klar over at praktbotiaer spesielt skal være i flokk, og lurer på hvor stort akvarium jeg burde til en liten gruppe. Blir akvariet som jeg ønsker meg altfor lite?
Ønsker meninger rundt dette før jeg bestemmer meg. Alle meninger er gode meninger

På forhånd takk for tilbakemeldinger
Er faktisk på utkikk etter noe lignende. Et langt akvarium (>150 cm)
som ikke er på for mange liter. Går ut fra at det er et møbel-akvarium du
søker etter. Har funnet noen som kan ligne : Wromak 375 Exclusive og Wromak Profil 335 Exclusive, begge 150x50 (lxh). Akvasia har begge modellene, ser ikke ut til at noen i Norge tar inn W. Classic 375.
Et annet er MP Vivaline 330(ikke i Norge ?). Det er på 150x45 cm !!!
Kan desverre ikke svare om Praktbotiaene, men det er pga dem jeg snart trenger et større akvarie.
Plussmedlem
130 x 50 x 50 er jo standard 325liter-mål..
150 x 50 x 50 er standard 375liter-mål..
200 x 50 x 50 er 500liter-mål.

Så det fins masse kar med høyde 50cm....

Ps "Nybegynner-forumet" er til nybegynnerspørsmål... Og dette er vel, eehh, jaaa, noe annet... :-p
Går fint an å få laget et kar med spesialmål,koster som regel ikke en formue heller.
Selv bestilte jeg et langt,lavt kar på Midtun zoo i Bergen og er kjempefornøyd,ønsker meg bare flere slike
Takk for svar
Tusen takk for svar og linker.

Tok en titt på det vi har nå, og det er jo sant det... da er kanskje 50cm litt mye i forhold til det jeg hadde drømmer om.
Grunnen til at jeg fortsatt føler jeg hører til på nybegynnerstadiet er kanskje mitt neste spørsmål: hvor lavt kan et akvarium være når det samtidig skal være behagelig for bunnfiskene som jeg nevnte i åpningsinnlegget? Må det helst være 50cm, eller kan det være så lavt som kanskje 30cm?
Ville f.eks. H 30cm X L 150 X D 40cm blitt for smått?
Ja, jeg skjønner at det kan bli mest gunstig med spesialbestilling når jeg begynner å vbli så sær på målene som det jeg er nå. Men før jeg evt. gjør det vil jeg bare være sikker på at jeg ikke flytter fiskene mine over i noe som de ikke vil trives i.
Særlig min ensomme praktbotia er jeg blitt så glad i over de 6-7 årene jeg har hatt ham boende hos meg. Og også de andre nærmer seg vel 4-5 år nå. Lenge nok til at en virkelig ønsker at de skal klare seg, også i et nytt akvarium.
Plussmedlem
De målene vil etter min mening (og sikkert mange andres også) være helt ypperlig til bunnlevende fisk...

Vet ikke om det er nevnt før, men en glassmester kan helt sikker lage et slikt kar til deg. Spørsmålet blir jo da bare prisen...
Vi har et kar som er 220 langt 35 bredt og 25 høyt, der går det endel corydoras og noen maller, vi er kjempefornøyd, og det tror jeg fiskene er også
Plussmedlem
Rita Revestrek
Vi har et [URLBLOCK1] som er 220 langt 35 bredt og 25 høyt, der går det endel corydoras og noen maller, vi er kjempefornøyd, og det tror jeg fiskene er også :)


Bare sånn for ordens skyld.. Hva er prisen på et sånt kar da?
Vet nok ikke noe nøyaktig pris, vi kjøpte en brukt reol på 6x 85 liter med dette lange karet på toppen. Litt artig med egen "elv" i stua
Yess!!!
Skulle gjerne hatt et sånt ett selv til mallene her, Men bor i en leilighet/Rekkehus så er litt lite plass her, Men til dere som er på jakt etter ett kar som er langt og lavt så har Dahls stående et kar, Husker bare at det er 3M langt, Husker ikke mer og det står på porsa. Helt nytt og som alle vet så har han gode priser.

Ring dem
Rita Revestrek
Vi har et [URLBLOCK1] som er 220 langt 35 bredt og 25 høyt, der går det endel corydoras og noen maller, vi er kjempefornøyd, og det tror jeg fiskene er også :)


Det var virkelig flott!! Gikk rett i favoritter hos meg.
Slikt kar ville jeg gjerne hatt, helst innfelt i veggen. *sukk*
Plussmedlem
[QUOTE=Marius Johansen Men til dere som er på jakt etter ett kar som er langt og lavt så har Dahls stående et kar, Husker bare at det er 3M langt, Husker ikke mer og det står på porsa. Ring dem

Helt nytt, laget på spesialmål. Mener å huske at det er 750liter. 125 x 50 x 50cm. Dvs det samme som 2 stk 325liter etter hverandre.
Prisen for kar og porsa var 15000.- når jeg snakket med de for litt over en uke siden.
Stemmer
Stemmer det, 300x50x50.. Hadde vært porno da,, Og det er nok ikke mange hvis det er noen som har maken..
Men hvorfor vil du ha det så veldig lavt?
Jo lavere det blir , jo mindre ser du jo av fiskene som skal bo der. Regner jo med at du skal ha litt planter og annen innredning?

Ser selv nå jeg har tappet ut halvparten av vannet for å ta vannbytte, så er det liksom ikke så mye jeg ser til fiskene. De forsvinner gjerne bak i akvariet, og da må jeg bøye meg ned for å kikke inn til dem.

Mitt er 40 cm høyt om jeg ikke tar feil, og 80 cm langt. hadde sikkert vært fint om det var lengre også, Men jeg ville ikke hatt det lavere.
Plussmedlem
Fordi, som han skriver i det første innlegget sitt, han vil ha mer plass til bunnlevende fisk.... Enkelt og greit.
Jeg drømmer også om langt lavt akvarium. Perfekt for cory-entusiaster
Kunne godt tenkt meg ett akvarie med høyde på ca 35 cm selv. Det ene jeg har er hele 58 cm høyt, og med bordet det står på er det totalt 131 cm høyt fra gulv til topp. Sier seg selv det ikke er lett å nå eller kikke oppi uten gardintrapp når en selv er knapt 20 cm høyere enn akvariet med bordet...
ja jeg fikk jo med meg at han vil ha bunnfisk. men også de er vel lettere å se når det er litt høyde på vannet. Ellers må akvariet blir veldig smalt og langt.
Mitt er på 125 lengde x25 høyt og 35 dypt,perfekt til corydoras


<embed src="http://www.youtube.com/v/mCLYJXRPz5s?version=3&hl=nb_NO&rel=0" type="application/x-shockwave-flash" width="500" height="369" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true"></embed>
Her er vårt lange kar og innbyggerne der (elendig filmet med mobiltelefon), og jeg kan ikke helt skjønne hvorfor fisken skulle bli lettere å se i et høyere kar Mange arter lever jo i lav vannstand i naturen også.
Tilfeldig bekjentskap
© -mette-
Reklame for plussmedlemskap