Tips og råd om selvplukkede steiner i plantekar?

Hei. Er det noen som gi meg noen tips og råd (eller advarsler) om selvplukkede steiner i et plantekar? Har funnet noen steiner i hagen som jeg gjerne vil ha i et 50 liters plantekar som skal startes opp snart. Potensielle innbyggere er Amanoreker, Pygmecorydoras og muligens Stjernedanio. Har skrubbet og kokt steinene, og målt enkelte parametre over et døgn for å se hvordan de påvirker vannkvaliteten. De gir ingen utslag på GH eller KH, men øker PH fra 7,0 til 7,1. Disse verdiene er forsåvidt helt ok for min del. Er det andre faremomenter eller ting jeg bør vurdere eller måle før disse går i et akvarie? Usikker på steintypen, men tror det er granitt? Det er en del "glitter" i det svarte. Noen erfaringer der ute?
Høres ut som du har god kontroll.

Jeg har dessverre ikke noen konkrete tilbakemeldinger å komme med, annet enn at større enkelt-stein som dette har så liten overflate sammenlignet med den samlede overflaten til sand og grus, at det skal noe til før det blir skikkelig galt. Jeg regner med at du har tenkt å foreta jevnlige vannbytter selv om det er et plantekar?
Takk for svar Kampfisk. Tror du har et poeng der. Da tror jeg vi bare prøver oss og ser hvordan det går litt utover. Det blir jevnlige vannbytter som "normalt"

Er det andre med innspill, er det bare å fyre løs!
Høres ut som det kan være karbonat i den som øket pH...hvis den øker fra 7.0 til 7.1 på EN dag, er pH fort oppimot 8 på en uke...
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen
Reklame for plussmedlemskap