Tørr "levende stein" - til ferskvanns tank ?

kjøpte en stor hvit, tør og porøs levende stein og tenkte den ville ta seg fint ut i
mitt ferskvanns kar. ummmm.... eller ?

er det noen måte jeg kan "drepe" denne steinen slik at den ikke er skadelig for karet mitt eller,lager algeproblemer, parasitter mm ?? eller var det 400,- kr rett ut vinduet ? Håper på gode råd
Det kan fortsatt være organisk rusk på den. Foreslår at du legger den i en separat beholder og tester for nitrat og nitrit til det ikke er målbart lenger. Husk også at denne steinin sannsynligvis vil øke ph i vannet da den består av kalsiumkarbonat. Kanskje ikke et problem om du har afrikanske ciklider, men for de fleste andre typer fisk cil du måtte motvirke ph-økningen enten med tilsetningsstoffer eller jord elller plantemateriale som lekker garvesyre eller noe slikt.
ok... steinen vil ikke drepe fiskene mine sant?
Vel, det kommer an på hvor mye dødt materiale som finnes på/i steinen og hvor mye den vil påvirke ph og vannhardhet, og hvilke fisker du har i akvariet. Som sagt, for å være sikker ville jeg hatt den i en separat beholder til å begynne med, testet vannet før jeg la den i og deretter testet etter noen dager og byttet vann jevnlig til.verdiene har stabilisert seg. På det viset kartlegger du hvordan steinen påvirker vannverdiene og du gir den tid til å bli kvitt organisk materiale.

Parasitter er det nok ikke så farlig med fordi de mest sannsynøig er døde pga at steinen har vært utav vann lenge og dessuten er de sannsynligvis saltvannsparasitter.
Tilfeldig bekjentskap
© Håvard Støre Andresen
Reklame for plussmedlemskap