Oppblåst ancistrus

Hei.. Har en ancistrus som ser veldig oppblåst ut. Er en hann så er ikkje egg. Noen som har en ide om hva som gjør dette? Og hva som kan skje med den?
Nei går i malle tabletter og squasj. Men siste uken har jeg ikkje vært hjemme så di har ikkje fått noe siste uken.. Var i går kveld jeg såg det. Fikk sett nermere på det nå i dag og ser ut som har er blod sprengt.. Har røde streker på sidene og under, ser ut som strekk merker. Så er han rød på enden av finnene:s
Det var nok forstoppelse, men der var ikke du den eneste!
sjekk GH

Maller kan få problemer med en form for osmose ved GH ned mot null
~are
Maller kan få problemer med en form for osmose ved GH ned mot null

Dette må du forklare, Are?

Jeg vet at osmosevann er eneste måte å få ned en høy gH på. Men i Norge plages vi jo sjelden med høy gH i kranvannet, da den er tilnærmet lik null.

Dette er 'gammel kunskap' hos meg, så håper dere ikke arresterer meg FOR hardt om jeg husker litt feil.. men:

All fisk bruker osmose for å rehydrere/dehydrere cellene.
Ferskvannsfisk tar inn H2O og sender ut hovedsaklig (bl.a) Na+ og Cl- for å opprettholde riktig 'veskeballanse'
(ferskvanns)fiskens kropsveske har høyere konsentrat av kjemikalier enn vannet utenfor og det er da dette som driver osmosen.

(det er forøvrig denne mekanismeni tillegg til temperatur som gjør at vi bør tilvenne nye fisk til akvariet over tid)

mange søramerikanske fisk, og særlig maller, trives med en lav GH da de typisk har lav konsentrasjon av kjemiske stoffer i kroppen, og derfor trenger den lave GHen for å kjøre en effektiv osmose.

(og her kommer den biten jeg er mest usikker på om jeg husker helt korrekt)
Dersom GH blir veldig! lav og kanskje 0, blir osmosereguleringa påvirka slik at fisken ikke klarer å regulere veskeballansen riktig. Dette kan ressultere i at fisken blir overhydrert.
Litt populistisk kan en kanskje si at trykket utenfor fisken blir for høyt slik at den blåses opp.

Dette er så vidt jeg har skjønt en kritisk tilstand for fisken og den vil dø om ikke osmosereguleringen kommer skikkelig i gang igjen kjappt (i praktis med å få Gh over 0)

Så, min erfaring er at for søramerikanske maller er det best å ligge på en Gh rundt 2

Jeg har selv hatt dette problemet flere ganger og hver gang har det å heve Gh hjulpet


(Å bruke osmosevann i ferskvannskar er etter min mening lite fordelaktig med mindre du har ekstremt høye (tilsatte fra vannverket) fluor og eller klorid verdier i springvannet, skal en bruke dette bør en absolutt! tilsette en form for buffer etterpå)
Avansert vannkjemi er ikke min sterkeste side, men interessant det du skriver, Are

Innvollsmark/orm og fiskebrokk kan vel også være årsaker til at fisk svulmer opp og dør.
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen
Reklame for plussmedlemskap