Lombardoi med rar oppførsel...

Jeg har noen Ciklider her som ikke har matlyst.. har vært sånn i 4-5 dager. både hunner & hanner er lite interessert i mat. Står endel rolig... noen gnager "klør" de seg mot bunn & planter, kan de ha noen form for sykdom?
Jeg har også andre typer i fisk i samma karet, men de virker helt normale.
Cilkider med dårlig matlyst= grunn til bekymring.

At fiskene klør seg, kan tyde på at de sliter med ektoparasitter av ett eller annet slag. Har dem fått noe "belegg" på kroppen, eller prikker av noe slag? Studer dem nøye.

Kløingen kan også stamme fra forgiftninger, f.eks kobber i vannet. Men siden de andre ikke sliter med slikt, er det lite trolig.

Men jeg ville tatt ett par ekstra vannbytter på 25%(daglig) i noen dager, for å se om dette hjelper.
Det ser ikke ut til att de har noe belegg på seg. ser liksom ikke noe galt med dem. Bare att de står endel rolig, neste hviler seg på bunnen (såvidt buken neppå bunn). De kan ha en liten rykkning noen ganger.... Bukvannsott??

Jeg har også 2 stk Rød sebra unger i samme karet, de er mer aktive, men innimellom ser det ut som de får klø-anfall. Tar helt av & svømmer borti alt mulig. Så kan de være helt normale igjen..

Det er ett 250L kar, så jeg har noen Amerikanske SebraCiklider i oppvekst inntil videre, de er det ikke noe galt med oppførselen på.
Hvilke vannverdier har du i karet?

Tror nok ikke det er bukvannsott:
Sykdomsartikkelen
1. stadie: Fisken trenger seg ikke på for å spise, overser oftest maten. Om den tar mat, spyttes denne ut igjen. Fisken blir fort sky og gjemmer seg. 2. stadie: Fisken ser ut til å hoste, som om den prøver å få ut noe som sitter i munnen\ svelget. 3. stadie: Fiskens avføring er lang og tynn, som en sytråd. Blir hengende ut av gatåpningen lenge. 4. stadie: Fisken eser opp, og skjellene strutter langs hele buken. Fisken dør.

Ingen at disse har vært beskrevet fra deg, med unntak av dårlig matlyst. Dessuten er det høyst uvanlig at mange får dette på en gang.

Forresten: har du foret noe med røde mygglarver den siste tiden?
Vannverdier Gh=12 , Kh=5 , Ph=6 , No2= mindre enn 0,3.

Så da er det litt lavt Ph & mye Co2.

Har ikke forest med røde mygglarver på ca 6uker tenker jeg.
Da tror jeg at noe av grunnen til adferden er oppe i dagen...
Regner med at det er Pseudotropheus lombardoi du har i dette vannet? Dette er en malawiciklide, som trenger mye høyere Ph. Det gjør også de rød cebraene du har. Ph på 6 er alt for lavt. Denne bør opp mot 8, eller 100 ganger mer basisk enn 6. Det sier seg selv at dette ikke er holdbart i lengden. Å si at Ph er litt lav er vel å være litt i overkant forsiktig

Malawi skal for den del aldri fores med røde mygglarver...

Her må du nok gjøre en del endringer, trolig både i sammensetting av fisk, og i vannverdier, for å berge fiskene dine
jess.. jeg har lest litt rundt her å sett att Ph`n min er for lav... er det så lett som å ha i Ph+ som en får kjøpt i dyrebutikken?

Jeg har bare hørt att jeg kan bruke røde mygglarver sånn for å variere i type fòr. Men hva skal jeg helst gi disse fiskene da? =)

Sebraciklidene skal ikke være der så lenge, skal i ett eget kar. Regner me att de blir agressive ettersom de vokser seg til.

Er det slik att om jeg får økt Kh`n noe så blir det mer O2 i vannet? eller mindre Co2 kanskje.. hehe. Henger ikke helt m på kemien , så greit å høre her som folk har litt peiling.
Inatt har det dødd en Rød sebra.... det var da synd. Ingen av Lombardoiène har fortsatt ikke spist noe.
Ph økes lett med å tilsette natron i vannet. Er man storforbruker, lønner det seg å handle dette i større kvanta fra Webzoo. Selges da som bikarbonat.
Å øke Kh vil ikke påvirke innholdet av O2\ Co2 i vannet.
Får å ta det uhyre enkelt:
Om en tar utgangspunkt i Ph-en, vil økt Kh øke Ph. Økt Co2 vil senke Ph, og motsatt

Det stemmer at fisk skal ha variert kost, men det betyr ikke at dem skal ha ting dem ikke har godt av. Å sette seg inn i fiskenes behov er uhyre viktig.
Både Rød Zebra og Ps. Lombardoi er fisk som dårlig tåler kjøttmat. Rekemiks med 75% grønnfor er ideelt til disse.
Også tørrforet bør være i hovedsak bassert på vegetabilske ingredienser.

Antar at i motsatt ende av skalaen finner du de Sebraciklidene under vekst... Uheldig er vel å si det litt forsiktig
Jeg har veldig mye co2 i vannet, selvom je har luft pumpe + att karet står å "lufter". Så da får jeg gå for å heve ph`n... prøve å få tak i noe imårra.

De sebraciklidene er ikke blivende i karet.... så får gå for fòr som passer lombardoiene. =)

Takk for småhint & forklaringer.

Her jeg bor kommer vannet fra en brønn, å der er det surt vann, ca 6.5 ph. så må blande i litt for å komme opp på ett tålelig nivå ser det ut som....
Nå har jeg startet på Ph økning, øker ca en ph i døgnet... nå har jeg ca 6,5Ph... det ser faktisk ut som fisken er litt mere livat nå. Beveger seg noe mer, de spiste noen få biter med flakfòr idag også. Framgang er bra. =)
Høres ut som du er på rett vei, selv om det er ett stykke til du ser mållinja
javist.. det blir da mer & mer normal adferd nå. skal sjekke litt vennverdier imorgen igjen... får slukke lyset å la dem "sove" straks.
gh : 10
Kh : 5
Ph : 7
No2: 0,3
Co2: 16

Sånn er vannverdiene nå.... så da hjalp det litt med (ph/kh +)

Får holde øye med fisken & vannet, men ser mye bedre ut nå. =)
Du bør nok få opp Ph ennå mere, og få ned No2 snarest. Denne bør ligge på 0,0 hele veien
jess... det er kanskje mindre enn 0,3 det betyr ser jeg. bytte noe mere vann også ha i mer pulver. men det hjelper da- FLOTT.. synd det gikk m de små rød sebraene. men men
Vannverdier idag...

gh : 12
Kh : 5
Ph : 7,5
No2: <- 0,3
Co2: 5

=)
Går sakte (som er rett å gjøre) men sikkert mot riktige verdier
Ser du noen endring i adferd\ fargeprakt mens du normaliserer vannet? (på fiskene, sef...)
Fargene har vært & er ganske normale. Adferden har blitt mye bedre. den ene hannen har begynt å grave litt i grusen & jage de andre så da er det vel mot normalt da. =) og ikke minst... alle spiser igjen. Kan kanskje øke ph``n enda ett lite hakk?
Tilfeldig bekjentskap
© Jan Bukkems
Reklame for plussmedlemskap