Pelmatochromis nigrofasciatus egg. flytte fisk og egg eller....

Mitt par med Pelmatochromis nigrofasciatus har nå lagt egg på et planteblad i en 160L. I samme karet har jeg 3-4 Apistogramma barlowi hanner, samt noen mindre ancistrus.

Bør jeg om jeg kan flytte noen, enten paret med planten eller di andre fiskene? Eller vil di klare å vokte egg og kommendse yngel for di andre beboerne?

Paret ble kjøpt på auksjon i Drammen sist søndag, så dette kom kjapt og overraskende ;- =)

LOFFA
Du får legge inn noen bilder. Den arten har ikke jeg sett før.
Roy Fredrik Pedersen
Du får legge inn noen bilder. Den arten har ikke jeg sett før.
Ser ut av basen her på AF at dette ikke er en "vanlig" fisk alle har i sine kar. Ingen oppdrett er registrert og kun en annen uten om undertegnede har nevnt, og har fisken selv. Får se om jeg finner annen info på disse ved å søke på nett....

Rart du ikke har vært borti disse Roy Fredrik! .......
Det er jo en afrikansk art fra Kongo område.

Her er en link:

De er flinke foreldre og leksvillige fisker.
Tok ut første runde med egg her,men det ble det ikke noe av.De mugnet uten foreldre som passet på å ta vekk ubefruktede egg.
Har latt fisken ha egg og yngel i fred etter dette og det går fint så lenge de ikke har tank-kamerater som spiser opp ynglen.
Yngelen vokser fort.
frosken
.De mugnet uten foreldre som passet på å ta vekk ubefruktede egg. Har latt fisken ha egg og yngel i fred etter dette og det går fint så lenge de ikke har tank-kamerater som spiser opp ynglen. Yngelen vokser fort.


Hvis man vil gjøre et forsøk med egg uten foreldre, kan jeg anbefale å legge dem på en "sphagnum seng" med vann. Bruker det på det meste av egg, fungerer meget bra.

Svein
Det hørtes interessant ut Svein,men kan du forklare hva "sphagnum seng" er for noe?
Kok opp noe sphagnum legg det i en liten beholder , 2-3 liter. Sphagnumen synker og legger seg på bunnen, legg eggene i, gjerne med bladet de er på.

Stoffet spagnan er bakterie dempende.

Svein
Fikk vel ikke svar på det jeg egentlig spurte om, men takk likevel. Har flyttet ut di andre beboerne, slik at di er alene i karet med sine nylagte egg 8-)
Da tror jeg med din akvaristiske erfaring ante svaret Prinsipielt lar jeg aldri yngel vokse opp sammen med andre arter, for stor sjanse å ta dersom det er yngel man ønsker skal vokse opp, uansett hvor dyktige foreldrene er.

Svein
Svein Antonsen
Da tror jeg med din akvaristiske erfaring ante svaret :) Prinsipielt lar jeg aldri yngel vokse opp sammen med andre arter, for stor sjanse å ta dersom det er yngel man ønsker skal vokse opp, uansett hvor dyktige foreldrene er. Svein




Jeg ante vel ikke svaret Svein, da jeg ikke vet hvor "tøffe" disse ciklidene er. Og om di ville klare å forsvare seg og sine små. Men tok nå ut di andre fiskene i karet slik at jeg ikke gjør meg selv til forsker og mister dette kullet 8-)

Erfaringsmessig er det apistogramma jeg har mest erfaring med, og di jeg har som grupper eller par som jeg driver dretting på, har jeg i artskar.

Som med mange av oss Svein kan det bli litt mye eller rettere sagt for mye fisk i forhold til antal kar en har (jeg har fortiden 15 gående) og da må en ty til å blande fisk, men dog fisk en antar ikke skal gå til det skritt å formere seg. Men i dag slo det litt feil... hehe.

Akkurat nå har jeg tre par med større ciklider enn Apistogramma: Tilapia mariae, blå acara og disse. Grunnen til dette er at jeg enten har fått dem, eller fått dem veldig billig. Di som kjenner meg og som følger tråden min vet at det er Apistogramma som er min lidenskap. Problemet med større ciklider er at det er vanskelig å bli av med ynglene. Er som regel 200 yngler++ som kommer og det er noe... mer enn hva jeg er vant med kan en trygt si i forhold til mine apistoer

Takk for at du tok deg tid til å legge inn svar Svein. Nye tips er alltid velkomne

Leif
Jeg haddede med sverddragere,og de forsvarte ikke yngelen sin nevneverdig mot dem.
Tror nok tilapiaene dine er mer aggressive sånn sett.



Bare et lite spørsmål til,hvor får jeg tak i sphagnum?
Ser det er en type mose,men dette er helt ukjent for meg. Kunne vært artig å prøve

Tror nok tilapiaene dine er mer aggressive sånn sett.

Jeg har hatt mange typer, slekter og arter med fisk gjennom årenes løp Frosken, men maken til hissig fisk når dem har yngel har jeg aldri sett. Karet som nå er tappet ned ble plutselig et helvete å gå forbi etter at di fikk yngel der. Hua døde desverre kort tid etterpå men i ettertid, frem til i dag har hannen gått rett i frontglasset så det gjomer hver gang jeg har gått forbi der. Når jeg har brukt algeskrapa har han også flydd på den og har hørt tenna skrike i plasten.

En grunn til at jeg IKKE har hatt en finger nede i det karet. Har 9,5 fingre og ønsker ikke færre 8-=)
Tilfeldig bekjentskap
© Ian Fuller
Reklame for plussmedlemskap