Slappe og døende platy

I går kjøpte vi fire platy for å ha i dem i 54l tanken vår som har stått i en måned uten fisk for bakterienes skyld. I starten var alle hunnene (3 stk) meget aktive og spiste mat, svømte rundt og så ut til å trives. Hannen var litt skeptisk, men tok seg opp etterhvert. I dag døde den ene platyhunnen. Vi fikk litt yngel (malle og molly) av et vennepar i går kveld og disse ser ut til å ha det veldig fint. Platyhannen er også aktiv. De to resterende platyhunnene derimot, virker slappe og uengasjerte. De ligger på bunn og beveger seg nesten ikke, selv ikke under mating. Vi har sjekket nitrittnivået i vannet og alt ser ut til å være i orden her. Vi har også skiftet ut ca 15l (10l i går og 5l i dag) vann fordi vi var bekymret for at kanskje problemet hadde noe med oksygennivået å gjøre. Har også tilført GH for økt hardhet i vannet.

Hva har vi gjort galt? Hulk.
Vanskelig å si hva som kan være galt. Er nitritt-testen tatt med dråpetest eller strips? Strips kan være veldig unøyaktige. Mulig dere har satt inn ganske mye fisk på en gang i et såpass ferskt akvarium, så av den grunn mistenker jeg at det er for høyt nivå av nitritt som er problemet. Dette fører også til problem av oksygenopptaket hos fiskene. Uansett så vil ikke daglige delvannsbytte være så dumt inntil dere finner ut hva som er galt. Det kan jo rett og slett være at dere har vært uheldige og fått syke fisk også.
Hei, takk for svar. Brukte dråpetester. Var også i butikken i dag og fikk testet de øvrige vannverdiene som var fine. Var nok fiskene som ikke var friske. Nå ser alle ut til å trives veldig godt.

Kathrine og Eirik
Hei, takk for svar. Brukte dråpetester. Var også i butikken i dag og fikk testet de øvrige vannverdiene som var fine. Var nok fiskene som ikke var friske. Nå ser alle ut til å trives veldig godt.


Det var godt å høre! Det er heldigvis ikke alltid akvaristen feil når fisk dør
Tilfeldig bekjentskap
© Christian Mørk
Reklame for plussmedlemskap