Hvor lang tid bruker guppy på å føde?

Hei!
Altså, oppdaget plutselig én liten guppyyngel idag.. (jippi! Er blitt bestemor! ..ler) men er bare to hoer i det karet, og begge er like runde rundt magen som de har vært siste tida, hvor lang tid bruker de på å føde??

Jeg trodde faktisk at alle kom ut én etter én ganske fort, men er ikke tegn til noe mer. Ikke mulig å vite hvem av de to hoene som har født heller når begge er like rund ennå.
Usikker men
så to yngel bli født i dag. Endlers guppy da men tror ikke det er store forskjeller. Det må du nesten sjekke opp.
Artig opplevelse og se de komme ut av moren. Ene yngelen kom ut på 10 minutter og spratt ned på et blad og lå halvveis livløs i 10 minutter. Etter det svømte den rett inn i bregnen og et par timer etterpå har den begynt og gjemme seg med den andre yngelen. Kjekk opplevelse.

Har bilde her
[External Image]
Heeii til deg! Så fint at noen giddet svare!
Vi har sett 2 yngel nu, men føder de ikke oftere enn 1 yngel pr døgn?
Som sagt så er det bare 2 gravide guppyer oppi der, og begge er fremdeles like runde.. ser jo ikke ut som om ynglene har kommet fra dem i det hele tatt jo.. ler.. men det må de jo selvsagt. Jeg finner heller ingen plass under oppdrett i fiskebasen hvor det står noe om hvor lang tid de bruker på hele fødselen. De to gravide guppyene er aktive og spiser som vanlig.

Sååå artig å se det bildet ditt!! Litt av en opplevelse å få overvære det!
Gratulerer med 'barn'.. ler.
hei hei

guppyer bruker aldri mer enn et døgn på å føde slik jeg vet om

forleden dag oppdaget jeg en liten guppy yngel oppi akvariet mitt, så så jeg flere og flere.... jeg kunne ikke begripe dette, siden de så helt nyfødte ut og alle de voksne oppførte seg normalt.

da tok jeg hoven og fanget den ene voksne for å studere den og så plutselig dukket det opp en til fiskeunge under den store fisken. og da holdt jaggu med fisken på å føde.

da var det bare rett opp i fødekaret, og så poppet det ut rundt 30 stk på rundt... ikke mer enn en halv time.


når guppyer er veldig gravide så er de nærmest firkantet, enn rund. men det kommer litt an på gisk til fisk det.


det kan være at den fiskeungen du fant ikke var helt nyfødt, og du fant den en stund etter fødselen. husk at hvis det bare var noen få fiskeunger som kom, så kan det være at du ikke ser noen særlig stor forskjell på før og etter fødsel
guppyer føder alle un unger på en gang, selv om det kan gå pauser på flere minutter før det kommer flere.

håper noen av svarene mine hjelper deg
heisann
Grattulerer med yngel

Mine erfaringer er alt fra et par timer til endel fler...
Fisken kan jo ha komplikasjoner under fødselen, da tar det jo lengre tid.
Også mange andre forhold som spiller inn, den kan bli stresset og knipe igjen.

du får bare ha tålmodighet og følge med
Atte, begynner jammen å lure på disse to fiskene jeg.. kan de virkelig være ferdigfødte? Med bare 3 yngel? Begge er fortsatt like runde, og begge har den mørke 'graviditets-flekken', og begge er også firkantet, spesielt den ene.

Er kun disse to i dette akvariet.
Ikke kan begge være syke pga komplikasjoner heller, for de er aktive og spiser som normalt.
Men om de er ferdigfødte.. skulle ikke da buken være mer rund igjen og ikke firkantet? Og skulle ikke den 'flekken' være borte?

Er nybegynner, så jeg spør som jeg har vett til.. ler.
den svarte flekken forsvinner aldri, men hvis det er gått mer enn et døgn, så er iallefall den ene fisken ferdig for en stund har du noen bilder av dem?
Flirer meg krøllete.. er gått én uke jo!! Og her går jeg rundt som en hønemor og skjønner ingenting fordi begge ser høygravide ut.. ler..

Nei, dessverre, fikk ikke noe ordentlig bilde, for dårlig mobil til det.
Men tenker at hvis de er ferdige, så lurer jeg på å flytte dem tilbake til 160 literen. Vet bare ikke hvem av de to som har født.
Det er så morsomt med yngel
Platyene mine har X antall yngel her

Jeg har en svær stim på 15 platys, (uten ungene)
Mye yngel ja :)
Begynte med både endlers og vanlig guppy for og se om jeg greide og få yngel på de X-)
For og si det sånn...guppyen min fødte for 10 dager siden. Greide og telle 29 i tillegg til de 17 andre yngelene som er der. Blir ikke lenge til naboen skal få seg gupp . Endlersen er likedan. Det værste er at de voksne fiskene ikke spiser yngelen hos meg. Skal være sagt at jeg har et par flyteplanter og mose i akvariet da.
Har funnet ut at jeg skal la naturen råde. La de svake bli spist som i naturen

Men yngel er kjempegøy. Sjarmerende små vesner
Så artig med masse yngel! Gratulerer!
fikk guppy yngel selv for noen dager siden, gøye greier
men vis du vil vite mer om gravid guppy kan du søke etter guppy i fiskedatabasen, der står alt
Fisk i magen
Er et bra bilde i databasen av en gravid guppy som du kan se yngelen gjennom magen.

Fant noe info på wikipedia om guppy om forplantning. Har skrevet inn og de mener det kommer fra en meget pålitelig kilde

Forplantning og yngel

Eggene klekkes inne i hunnen umiddelbart før «fødselen», så det er ikke snakk om ekte levendefødende, men såkalte ovoviparier. Drektighetstiden er på fem uker, og kullene er vanligvis på 10-80 yngel, avhenigig av hunnens alder og helse. Ny kjønnsmodne guppyer får vanligvis kun 1-10 yngel i hvert kull.
Den anselige forskjellen i størrelsen på kullene kan sees i sammenheng med predatorer; der det finnes mange rovdyr er kullene store og yngelen fødes relativt små. Med færre predatorer blir kullene mindre, men yngelen større og mer velutviklede. Dermed overlever omtrent like mange yngel fra hvert kull fram til kjønnsmoden alder, uansett størrelsen på kullene, til tross for at den prosentvise andelen overlevende varierer sterkt mellom kullene. Forskjellen på hunnen og hannen er at hunnen er større enn hannen, og hannen er mer fargerik og har en spissere finne nede ved buken. Hannen har også haleslør eller annen halepynt.

Grei artikkel dette, står mer på siden
http://no.wikipedia.org/wiki/Guppy
Tusen takk, det var godt og utfyllende svar. Skal lese hele den artikkelen. Greit å vite mest mulig.
Noen bilder..
Har klart å ta noen bilder av disse 'mødrene' det gjelder, men er jammen ikke lett å få ordentlige klare bilder, de ville ikke posere..
Guppy
Jeg tenkt å få guppy fisker, så her er noen spm:
1 kan jeg ha de i en bolle i noen dager?
2 er det noe jeg må gjøre for at de skal få yngel?
3 jeg har tenkt å ha hunnen(e) i en bolle først til hun får yngel så når de er blitt stor i et akvarium.. Går dettte???

fint om dere kan skrive noe info jeg må vite om guppy.. Er helt grønn på dettte:-///
du finner mye nyttig informasjon om guppy hvis du går innpå Artikler-om fisk-levendefødere så guppy hær på akvaforum dær står d litt om fødsel å slikt
Tilfeldig bekjentskap
© Bjarne Sætrang
Reklame for plussmedlemskap