Er dette normal oppførsel for en seilfinnemolly-han?

Har vel så vidt spurt her inne om denne fisken før. Vi sliter nemlig veldig med å få den til å ta til seg fôr. De to hunnene i karet er glupske som få, men hannen virker rett og slett treig og litt "smådum". Så vi bekymrer oss jo litt for at den ikke får i seg nok mat da. Men vi ser at den bæsjer innimellom.

Nå de siste dagene har den "lagt" seg i forskjellige søkker i sanden. Der ligger den og vaker helt nede ved sanden. Innimellom kan den imidlertid svømme seg noen runder igjen før den igjen stiller seg til slik.

Kan nevne at fiskene har vært i karet siden 3.januar. De har vært med på en nitritt-topp, men med hyppige vannbytter kom verdiene aldri høyere enn midt på skalaen. Nå er verdiene helt fine igjen.

Mannen har ved to anledninger tatt den over i en gullfiskbolle for å fôre bare den. Da tar den greit til seg mat.

Så hva mener dere? Er dette normal adferd eller er den syk?
Ingen som kan svare meg på dette?

Pleier fiskene deres å ligge og "vake" nede i søkker på bunnen?

Kan nesten se ut som om den blir mobbet av hunnene for de jager han rundt hvis han er ute på svømmetur. Trodde kanskje det var vanligere at det var hannen som jaget hunnen?
Og nå kan jeg svare på dette selv..

Den var helt tydelig syk og ble bare mer og mer passiv før den til slutt døde for en uke siden.

Etter dette har vi kjøpt en ny molly-han, og når vi sammenligner nå er det ingen tvil om at den første var syk helt fra starten. Den nye er like kvikk som hunnene og spiser heldigvis fint
Tilfeldig bekjentskap
© Bjarne Sætrang
Reklame for plussmedlemskap