Hjelp til identifikasjon av levendefødere kjøpt i Bergen som micropoecilia parae

Før sommeren en gang kjøpte jeg tre par av det som i butikken ble kalt Micropoecilia parae "tiger". Hannene var definitivt av denne arten, de er jo lette å identifisere. Hunnene så derimot ut som "vanlige guppyhunner" -men bilder av paraehunnene ser veldig like ut, så jeg stusset ikke over at noe kunne være galt før yngel begynte å vokse opp og hann-yngelen definitivt ikke så ut som parae. (Hunnene var allerede gravide da jeg kjøpte de) Nå har jeg to generasjoner som yngler, men ingen hann-yngel har fått parae form eller farge...

I butikken gikk de ikke sammen med andre levendefødere, og jeg har ingen andre levendefødere hjemme, men hvem de har menget seg med før de nådde butikken er jo umulig å vite. Nå har jeg heller ikke klart å finne ut om paraene kan krysse seg med feks. guppy, eller om hunnene jeg kjøpte rett og slett ikke var parae i det hele tatt.

Jeg overtok etter hvert to hunner til kjøpt av samme batch i samme butikk, og disse 5 hunnene har født en mengde kull, og ynglen har igjen ynglet, - der alle hunnene ser like ut; som viltfangede guppyhunner, relativt fargeløse med mørkere finner.

Hannene deler seg i to grupper der de fleste har sort hovedfarge, langt underspyd på halen og rødorange farge på magen. De har relativt korte haler sammenliknet med oppdrettsguppyer. (Har ikke funnet bilder på nett som likner på disse).

Resten av hannene ser ut som det som kalles "endlers full red" eller "red chilli endlers" -utrolig pene helfargete rødorange med endlersform-og korte haler. Når de blir eldre blir fargen mer orange metallic. De ser ut som de på bildet her:

Har forresten også en som ser ut omtrent som den nederste hannen på det første bildet i denne tråden: http://www.guppies.com/forums/showthread.php/34336-Full-Red-Endlers

Jeg begynner å få så mange voksne fisk at jeg ønsker å selge unna en del, men vil gjerne vite hva jeg har før jeg sprer de til andre. Bilder hadde gjort identifiseringen lettere, men dessverre er de helt umulige å ta bilde av, de står jo ikke stille et sekund....

Håper noen kan gi meg en pekepinn på hva slags fisk jeg har. Jeg holder en finger på at hannene jeg kjøpte er parae mens hunnene er endlers-hunner,
for ingen av hann-ynglene har parae-form eller tegninger.

Alle tips og spekulasjoner mottas med takk
Hei på deg! så kjekt at du har fått de til å yngle da hvertfall. de du overtok av meg var jo som du også skrev kjøpt av samme forretning og samme kar, men om hannene ligner på endlers kan det jo godt hende det er det du har fått med deg? :S ikke vet jeg.

men etter det jeg forstå av lesingen jeg gjorde var at de før var "micropoecilia" altså mini guppy. men at selv om ikke artsnavnet er blirr endret er det faktisk en helt egen art som ikke krysser seg meg vanlig. kan ikke garantere dette 100% men jeg mener det var det jeg leste hvertfall
Heisan, ja de yngler som bare det, ser ut til at de trives godt hos meg. Vokser fort gjør de også. Som jeg sa over må det i tilfelle være hunnene jeg kjøpte som er endlers-hunner. Hannene jeg kjøpte var definitivt parae-hanner.

Men siden ingen av hannene som er født hos meg ser ut som parae-hannene jeg kjøpte, er vel sannsynligheten stor for at hunnene er endlers-hunner og at de allerede var gravide da jeg kjøpte de?

Til tross for at jeg forsøker å flytte all hann-yngel over i eget kar så hunnene kun går med parae-hannene, fortsetter endlers-liknende hanner å poppe ut, ingen med parae-looken.

Og så er jeg litt usikker på de sorte hannene med underspyd på halen som også er blant yngelen, om det er en endlers-variant, eller en slags vf. guppy-variant. Forvirrende dette her... -Som sagt, hadde jeg bare klart å ta et bilde av de...
hehe ja det er ikke enkelt. men som sagt tror ikke de kan krysse seg.

og hvis det er endlers-damer tipper jeg det er som med vanlig guppy: har de først blitt befruktet vil de kunne bære sæd i omlag 1 år og bruke av den når det passer slik. altså om omgivelsene er gunstige vil de sikkert poppe ut unger ca 1 gang pr mnd så selv om du isolerer dem er det ikke sikkert de parer seg med paraene, og at de da har et lite lager igjen
Levendefødere kan vel gå med masse egg og spermie i seg for lange perioder. Så de hannene du kjøpte har kanskje ikke gjort noe med damene.
du har ikke egne bilder av de da?

Espen
Hei du, som jeg sa over er fiskene for urolige til at jeg klarer å ta bilder av de, dessverre.

Og de har jo helt klart vært borti andre hanner før jeg kjøpte de, siden de var gravide da de kom i hus, og ynglen som kom ut ikke så ut som parae. At yngelen ikke er parae viser jo at enten må paraene kunne blande seg med andre arter (noe jeg ikke har funnet ut av 100% om er mulig enda) eller så må rett og slett hunnene være en annen art enn parae.

Det er i alle fall mine hotteste teorier så langt.
film snutter er ofte enklere enn å ta bilder av bevegelige fisk.
Har klart å filme en liten snutt av hannene som jeg tenker mest ser ut om en viltform av guppy? (Å klare å få filmen til å vise her i tråden får jeg heller lære meg en annen dag)

Og her er to av de røde som ser ut som endlers-hanner sammen med en del av hunnene. Beklager utrolig dårlig kvalitet på filmingen, fiskene er på begge snuttene ser blasse ut i fagene i forhold til hva de er i virkeligheten...

Slik ser mine full red Endlers ut ihvertfall om det er til noe hjelp.

[External Image]
Hei Sølvi, ja denne var omtrent identisk til den delen av mine hanner som blir røde Halen og alt er helt likt. Ser at mine er mest knall rød-orange i sin ungdom, og jo eldre de blir, jo mer endrer fargen seg til en "orange metallic". Litt lysere, og mer glitrende i fargen. Gjør dine det samme? Har du kjøpt dine i butikk her i byen, forresten?
Mine får sterkere farger når de blir voksen ,så omvendt fra deg da.
Disse kommer ikke fra butikk ,men fra Rita revestrek her på forumet.
Nå var jeg vel litt rask når jeg sa "mine" Dette gjelder kun eldstemann, som er et par måneder eldre enn resten av de røde. Han har blitt mer "orange-metallic", mens de andre voksne, som er yngre, fortsatt er knall rød-orange. Blir spennende å se hvordan de utvikler seg i fargen etter som de også blir eldre
Det blir det
Har blitt litt bitt av Endlers-basillen for tiden ,har og noen nydelige Japan blue gående. Men må passe på å luke ut de som ikke har riktig farge,disse må over i et annet kar for å forsøke å få flest mulig i den perfekte farge.
Hehe, da er vi to Jeg som aldri har interessert meg serlig for guppyer før synes nå det er veldig spennende å finne ut hva disse fiskene jeg har endt opp med er, og ikke minst hvordan all yngelen ender opp med å se ut når de vokser til

Er derfor jeg må begynne å selge unna en del også, enda jeg fordeler de på tre kar for å kun avle videre på de jeg liker fargen på, svømmer jeg over av fisk i alle størrelser her. -Og alle er vakre, men det nytter jo ikke å skape noe system i avlingen om jeg beholder alle, så jeg har bestemt meg for å beholde de røde som ser ut som dine, og en flott svart og rød hann (den som ser ut som det ene bildet jeg linker til over).

Er litt morro å ha fisk som vokser og formerer seg så raskt, for en gangs skyld!

Sant nok og greit å kunne avle litt for å få flotte og rene farger på fiskene,litt utfordring det og
Guppy oppdrett kan være gøy det, men dere bør bruke jomfru hunner til videre avle. Det hjelper ikke og ta vekk de hanner en ikke vil ha i stammen sin. Den kan da alt ha paret seg med hunnene. Husk at guppy kan få opp til 10 kull med unger på en parring. De lager sæd pakker i kroppen. Godt ikke vi mennesker kan gjøre det samme.
Ved 3 ukers alder kan en se forskjell på kjønn.
Det er nok et godt tips å ta med seg
Nå har jeg faktisk klart å ta noen bilder av fiskene! Dette er den delen av hannene der nesten alle har sort grunnfarge og langt underspyd. Unge hanner som farger ut mer og mer hver dag. De fantastiske nyansene i fargene viser dessverre dårlig på bildene, der de ikke er sorte glinser de i metallic rødt, orange, lilla, blått og grønt.

Av ca 100 bilder jeg tok var disse de tre beste. Den andre halvdelen av hanner jeg får frem er identiske til endlers full red, skal se om jeg orker å prøve meg på å få knipset noen av de også senere i kveld.
Her er akkuratt samme problemet!

Først kjøpte jeg et par med m. parae på sentrum zoo, så døde hannen.
Hannen jeg kjøpte var yellow tiger varianten og deffinitivt en m. parae.
Men så mottok jeg gruppen til Lars Jamne.
Etter hvert som yngelen jeg fikk av han og de jeg fikk selv har vokst opp og ligner på red full endlers.
Ingen er av gul eller blå fargen men alle er røde.

Hmmm. Rart!
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen
Reklame for plussmedlemskap