Gravid platy??

Heisann!

Har nettop fått nytt platy par i huset. Kan hun vere gravid allerede nå?

Den virker som flaggtetraene er veldig rundt henne av og til. Det er vel ikke mulig at det er dem som har gjort henne gravid? de går og "snufser" rundt i baken på den...

Takker for svar!De fleste av de vanlige levendeføderne (guppy, platy, molly og sverddragere) er mer eller mindre konstant gravide. Er det en hann i nærheten, ja da kan du regne med at hunnen(e) er gravid.

En tetra kan ikke gjøre en platy gravid, nei. Overhodet ikke Men noen tetraer kan gå sammen om å mobbe andre litt i blant, så det kan være noe slikt du ser. Jeg vet ikke om flaggtetraer spesielt har rykte på seg for å gjøre dette, men....

Vil du hjelpe fiskene dine til å finne ro og fred fra hverandre, så fyll akvariet med masse planter. Ikke bare en eller to-tre stk, men skikkelig mange, så akvariet blir frodig og tett. Man skal ikke kunne se tvers gjennom karet, da er det skikkelig godt beplantet. Da kan fisk stikke seg unna og være ute av syne for mobbere, og ikke bli spottet tvers over karet fra andre siden av bøllene. Det kan også være at platy-hunnen din vil trenge litt ro og fred fra hannens stadige kurtisering, som kan minne mer om trakassering istedet noen ganger når de blir for ivrige, så igjen; da er det godt å ha et skikkelig tett beplantet kar.
Ole Bjørn Tjelta
Heisann! Har nettop fått nytt platy par i huset. Kan hun vere gravid allerede nå? Den virker som flaggtetraene er veldig rundt henne av og til. Det er vel ikke mulig at det er dem som har gjort henne gravid? de går og "snufser" rundt i baken på den... Takker for svar!


Kan hende hun var gravid da du kjøpte henne =)
Ja, det kan være. Men føler ikke hu var så stor da.
Inaktiv bruker
De kan gå og bære spærmet opp til 72 dager, så den er var garantert drektig ("Gravid").
gjelder vell samtlige LF, LINK
Se der ja! Toppers artikkel

Skal den få en "bolle" eller kule rundt magen, eller?
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen
Reklame for plussmedlemskap