Hjelp gravide mollyer

Tror jeg..
Jeg har hatt mollyene (gule spenopsmollyer) siden januar og magen deres blir bare større og større. Såjeg lurer på hvor lenge en molly går gravid? Og hva jeg skal gjøre hvis dette er tilfelle? Jeg kan forøvrig legge til at jeg overforer ikke.

Blir usedvanlig takknemlig for svar!
Jeg vet ikke nøyaktig hvor lenge det er forventet at mollyer skal gå gravide, men jeg kjenner til problemet ditt. Jeg leste innpå akvaforum, tror det var kunnskapsbasen på enten black molly eller seilfinnemolly at mollyer får unger ca. hver 28. dag under optimale forhold, og tenkte, flott! Mange unger er bare bra! Men min seilfinnemolly-hunn ble tykkere og tykkere, inntil hun så sprekkeferdig ut, så gikk hun ned til ca. halve magestørrelsen, for så å gå gradvis opp igjen som en berg-og-dal-bane. Og så jeg noen unger? Knappast! Hun fikk ett kull på ti helt i starten, de døde i tur og orden. Så, et par måneder senere, dukket det opp to små, de forsvant også. Nå svømmer det en liten en i overflaten, så får vi se hvor lenge dét varer.

Jeg har aldri sett den fisken føde, jeg har bare sett hannen jakte etter nummer og observert magen vokse og krympe i rolig tempo.

Med det sagt, har du sjekket temperaturen? Ifølge kunnskapsbasen kan guppyer drøye lenge med å slippe ungene sine hvis temperaturen er for lav. Jeg går utifra at når alt annet med fødsel er så likt, så er også dette likt for mollyer.

En pekepinn er også å se på fasongen på magen. Den skal være nesten firkantet i buken når den er i ferd med å slippe, og vil prøve å trekke seg til et stille sted i akvariet (min gjør det til stadighet, sikkert for å unngå hannen ...). Pappa beskriver fisken som 'trekantet' med et punkt på ryggsøylen som den øverste tuppen. Dette er kanskje noe vanskeligere å se, særlig når jeg ikke kan beskrive det skikkelig, men buken er altså tydelig firkantet før hun slipper.

Ble litt rotete innlegg, men jeg håper det er noe her som hjelper.
Takk for svar! Jeg var visst bare litt paranoid. De hadde bare fått litt ekstra å spise, så falsk alarm. Men nå lærte jeg hvert fall masse nyttig!

Ønsker deg lykke til med mollyene dine og håper de får det til etter hvert!
Takk for det, og flott at du fant noe nyttig info der.
Tilfeldig bekjentskap
© Bjarne Sætrang
Reklame for plussmedlemskap