Guppyer er feromoner

Jeg prøver å gå over fra blandet kjønn til kun hanner da hunner av en eller annen grunn er kortlivet i karet mitt. Hadde rett blanding mellom kjønnene.

Fikk 10 hanner til jul og hadde unger og fire hanner fra før, men desverre viste det seg at en av ungene var en hunn og ble kjønnsmoden på rekordtid. Har plukket henne ut nå og satt opp et ekstra akvarium. Byttet samtidig ut 30 av 100 liter vann på det gamle karet.

Det jeg lurer på er hvor lenge hennes feromoner holder seg i det gamle karet, og når jeg kan forvente at hannene roer seg?

Hadde visst vært full krig nedi der i natt, så jeg har en liten hanne som svømmer lavt, to som er fillette i halen og en som har røde merker. Sukk...
Ekstra spørsmål
Må slenge på et ekstra spørsmål her...

Kan Guppyene være tvekjønnet?

To av hannene jeg fikk til jul har hann-finner men samtidig gravide-flekk. Eller i hvert fall en flekk på det stedet. På den ene virker det som om flekken er mere utenpå skinnet, mens den andre har flekken inni og på rett sted for en hunn.

Mulig det er de to som gjør at det bare er slossing i akvariet?
er nok hannfisker begge de to, begge har gonopodium (hannens kjønnsorgan) og de flekkene de har ser ut som kun er mønsteret på fisken.
Må si meg enig med Fiskern. Ser bare ut til å være mønster.
Guppy hanner kan være litt røffe i blant etter min erfaring. Du får håpe at de roer seg etterhvert som de lærer hvem som er sterkest seg imellom.
Tilfeldig bekjentskap
© LOFFA 2012
Reklame for plussmedlemskap