Kampfisken måtte flytte ut

Hei
Jeg har en nydelig kampfisk som bodde med noen platy og en ancistrus i en 60l. En av platyene ble syk og måtte avlives. Jeg mistenker at kampfisken hadde en stor rolle i at platyen døde da den var alltid ute etter henne. Etter hennes bortgang begynte kampfisken å angripe alle de andre platyene.
Jeg flyttet han ute i en 9liters som jeg hadde liggende hjemme. Jeg SKAL skaffe han et større kar, for jeg ser at han er rolig og ikke spisse mye. Han er nok deprimert ?? men jeg har ikke plass til så stort kar. Jeg kan enten ha en 30l ved siden av den 60l, den blir veldig «dyp» og jeg har lest ar kampfisk liker seg bedre i grunnere vann. Jeg har sett en 19l på Finn som er avlanget (50cm) og mindre dyp og lurer egentlig på om fisken ville likt det bedre å svømme opp og ned eller langs akvarium.
Tips?
Oppdatering.
Fikk tak i en 30l igår. Har fylt med vannet fra det store karet, det vannet kampfisken hadde i sitt lille 9 liters og litt nytt vann. Fått planter, snegler og filter med luftpumpe. Satser på at fisken vil trives bedre nå
Godt valg. 30 liter er bedre for vannkvaliteten enn 19 liter, og hvis du gir fisken litt interessant innredning og mye planter i overflaten, så får den på en måte et "større" område å utforske og patruljere.
Hei.
Jeg ser allerede at han er i bedre form og humør idag. Han kom opp for å spisse og svømmer mer rundt han har fått litt pynt så han kan gjemme seg også.
Nå må jeg bare fylle på resten av vannet. Ville ikke ta alt igår, vannet fra springen er kaldt og jeg har ikke varmekolbe til han.
Bør jeg investere i en eller trenger ikke kampfisk å ha varm vannet?
Kampfisken bør helst ha rundt 25-28 grader. I hvert fall ikke mindre enn 24.
Takk. Eg får sette i gang med å finne en løsning
Oppdatering
Glupi (det er navnet hans, ja, alle fiskene våres har navn!) har fått seg varmekolbe og han koser seg nå i den 30 liters for seg selv.
takk for hjelpen!
Tilfeldig bekjentskap
© Sunniva C. D. Werkland
Reklame for plussmedlemskap