Yngel på kardinal?

Mulig å få yngel på kardinaltetra? Har en som er DIGER rundt magen i forhold til de andre. Eller er det bare fordi den er raskest til matfatet?=)
Kardinaltetra er veldig vanskelig å få yngel på. For det første så føder den ikke levende unger, men sprer egg, og de fleste andre fiskene, inkludert dem selv, gnavser i seg disse med største velbehag. For det andre så er yngelen som eventuelt blir klekket så små at de blir et lett bytte.

Får man fiskene til å gyte i et separat akvarium med nett eller klinkekuler i bunnen så foreldrene ikke spiser opp eggene under spredningen og unngår at eggene mugner, så er det likevel nesten umulig å fôre opp yngelen. De er ørsmå og trenger infusorier eller annet veldig smått fôr for å overleve, og så små vesen er også veldig tandre og ømtåelige for både temperaturendringer og andre endringer i vannverdiene. Ingen har registrert oppdrett på denne her på AF, og det sier jo sitt når den er så vanlig som den er.

Så kardinaltetraen din er ihvertfall ikke full med yngel. Jeg kommer bare på tre mulige årsaker til pondusen. Enten så er det sykdom, eller så er den veldig glad i mat eller så er det en rognstinn hunn
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen
Reklame for plussmedlemskap