Hillstream loach og temperaturer?

Har kjøpt 4 hillstream botiaer (Sewellia Lineolata)
I butikken så de ut til å trives i et kar med 27 grader, og dama i butikken mente at det gikk helt fint.

Leste derimot i basen at høyeste temp er 25 grader
Sliter med å komme så lavt i sommermåneden og tempen vil ligge på rundt 26.

Noen som vet om dette går fint, eller om vannkjøler er tingen?
(Kan gå så lavt som til 23-24 grader uten at noen andre fisker mistrives)

De er veldig mange fisk som tåler at temperaturen øker noe i sommermånedene. De fleste, faktisk. Når det gjelder anbefalt temperatur i fiskebasen, så er det jo ikke slik man skal tolke det at fisken ruller over på rygg med buken i været så fort gradestokken tipper over streken som er oppgitt som maks-temp.!
Det som er oppgitt i fiskebasen er anbefalt temperatur på lang sikt, den man bør holde fisken i på årlig og daglig basis.

Om den går litt over det om sommeren, så takler fisken det, bare den får litt kjøligere vann igjen etterhvert, når høsten kommer. Hadde du derimot holdt fisken mye varmere enn anbefalt konstant året rundt i flere år, er det ikke sikkert fisken ville blitt særlig gammel... For høy temperatur har en tendens til å "speed up" livssyklusen fortere enn normalt hos fisk, slik at de ikke lever så lenge som de kunne gjort under bedre forhold.

Hillstream Loach kommer, som navnet tilsier, fra kjølige fjellbekker. De ferdes i vann som kommer fra fjellene, som er kjøligere enn vannet i dammer og elver f.eks. nede i en dal. Det høres derfor meg ut til å være helt logisk at anbefalt temperatur "year round" ikke bør være særlig høy.
Det står 20-25 grader i basen, andre plasser 19-23 og 21-26.
Vanskelig å vite hva som er rett.

Regner med at temperaturen i elvene der den kommer fra vil som i det fleste elver variere ganske mye i temp (snøsmelting/regntid) i løpet av et år.

Oksygeninnhold er vel en viktig faktor når temperaturen er satt så lavt, har montert en 1,5 meter lang "air-curtain" bakerst i akvariumet, samt en hydor koralia 4 (4600l/t) og to powerheads på tilsammen 2000 l/h med luftejektor for å kompansere for noe høy temp.

Håper det er tilstrekkelig.
Har planlagt å omplasser noen av fiskene som ikke liker så lave temp, og bygge meg en vannkjøler av et gammelt kjøleskap
Har tegningene klare, må bare få tid.

Forresten en fantastisk facinerende fisk, ser ut som den beveger seg i "fortfilm".
Bruker kroppen som en hydrofoil i motstrøm (trenger nesten ikke svømme)
Ser ut som den trives utmerket i 26 grader foreløpig iallefall.
Tilfeldig bekjentskap
© S i m e n
Reklame for plussmedlemskap