Praktbikir sammen med kuhlii-ål?

Ser at det er flere som har øreål sammen med kuhlii-ål, og jeg har selv denne sammensetningen i karret.

Men kan kuhlii-ålene også gå sammen med en praktbikir (Polypterus ornatipinnis)?

Er bikiren mer aggressiv enn den til dels fredelige øreålen?
Ville nok ikke satt inn en Praktbikir Polypterus ornatipinnis sammen med mindre fisk enn den selv, og siden denne fiske blir stor må den ha store fisk sammen med seg. Og da gjerne fisk som beveger seg i de øvre vannlag.


Praktbikir er en rovfisk, og er dermed forskjellig i adferd fra Øreål. Kuhlii ål blir nok betraktet som mat av en Praktbikir.
Du burde egentlig ikke ha praktbikir sammen med noe som helst - og ihvertfall ikke noe som er mindre enn den selv. Den kan gape over mye, og de vokser fort! Selv om bikiren er "liten og søt" den dagen du kjøper den, og dermed matcher størrelsen til de andre fiskene, så er det over en vakker dag og bikiren ligger der alene med stor kul på magen...
Egentlig burde man tenke seg om flere ganger før man kjøper en sånn utpreget rovfisk. Det er fare for at den vil bli et problem etterhvert.

julnil
Ser at det er flere som har øreål sammen med kuhlii-ål, og jeg har selv denne sammensetningen i karret. Men kan kuhlii-ålene også gå sammen med en praktbikir (Polypterus ornatipinnis)? Er bikiren mer aggressiv enn den til dels fredelige øreålen?
Nils Vollstad
Ville nok ikke satt inn en Praktbikir [I]Polypterus ornatipinnis[/I] sammen med mindre fisk enn den selv, og siden denne fiske blir stor må den ha store fisk sammen med seg. Og da gjerne fisk som beveger seg i de øvre vannlag. Praktbikir er en rovfisk, og er dermed forskjellig i adferd fra Øreål. Kuhlii ål blir nok betraktet som mat av en Praktbikir.


Øreålen er også en rovfisk, men utfra slik jeg har tolket det, så er den mer fredelig enn sin artsfrende Praktbikiren.

At den trenger å ha fisk i andre vannlag enn seg selv, er jeg ikke helt sikker på, da jeg kjenner en som har denne arten gående med øreål, palettciklide m.m. (men har ikke kuhlii da). Denne bikiren er ganske stor nå.

Planlegger nå en annen sammensetning av fisk i karret, med øreål, palettciklide, scalarer, SAEr, ancistrus og kuhliier da...

Det er i denne sammenheng jeg vurderer bikiren

mona_o:
Ja, jeg tenker veldig nå. Kjøper ikke noe uten at jeg er sikker på at det er korrekt for alle parter (fisker).

Jeg er veldig usikker, veldig.
Er kuhliiene som er det største ankerpunktet i sammensetningen.

Jeg har 2 praktbichir, mine er blitt 15-20 cm. De er ganske fredlige. Semi-aggresive vil jeg kalle det. De er ikke aggresive mot verken stor eller liten fisk. Men gir du ikke mat nok, går de etter småfisker. Utrolig vakker fisk må jeg si. Bare husk og mat de, ikke tørfor men noe god frossenmat eller reker e.l. Da oppfører de seg fint. De bryr seg ikke om små maller i det heletatt hos meg, bunnfisk generelt. Men er du en liten neontetra e.l, sliter du litt.
Alle neontetra "lovers" ikke les dette: De spiste 65 neontetra på 4 dager....
hmmmmm.....jeg som hadde begynt å slå ifra meg tanken om å kjøpe en slik....nå begynner den å svirre i hodet igjen....
"Better safe than sorry" sier vel et engelsk uttrykk... Forsvinner neontetra ned i gapet så er ikke kuhlii større i diameteren akkurat. Er bare å tygge av i passe neontetra-biter ser jeg for meg *grøsse* Men jeg er ingen Bichir-ekspert.
Hehe...Bestemor Skogmus sa akkurat følgende til meg (for de som er ca 30 år vet kanskeje hva jeg snakker om): "Enten spiser man, eller så blir man selv spist. Og slik er det med den saken"'


Jeg har 4 bikirer. De er fredelige, den største er vell rundt 30 cm. Så lenge du forer de nok så går det bra utrolig nydelige fisker! De okuperte hjerte mitt med engang hehe
Dette er ikke riktig. Kuhliål er nammnamm for bikirer. Kuhliål er flinke å gjemme seg, men bikirer er også flinke å presse seg frem mellom skjulesteder. Det er mye kraft i en sulten bikir. Ikke finn på å ha dem sammen. Mine bikirer er også 'snille' om kan bruke den benevnelsen, men alle bikirer er rovfisk. Det betyr at de spiser det som får plass i munnen. For eksempel vokste min praktbikir opp med fullvoksne SAE. Selv om den var vant til dem, og aldri så ut til å jakte på dem, begynte den med det på nattestid når den var stor nok. Da tok den 1 SAE pr natt til jeg fikk skilt artene.
Kuhlii ålen blir som en tannpirker i munnen på en bichir. Ikke lek med ilden og la dem være separert.
Tilfeldig bekjentskap
© MC Darup
Reklame for plussmedlemskap