Passer disse fiskene sammen?

Hei! jeg er nybegynner og holder på med innkjøring av akvariet. Mens jeg venter på å kunne skaffe fisk lurte jeg på om disse passer sammen:

Ballong Molly (x3), en eller annen malle (vet ike hvilken enda) og en betta hanfisk.

Fisken jeg er mest intresert i er ballong mollyer, så det er mest snakk om de andre fiskene kan gå med dem.

På nett står det at noen mollyer liker å nappe i støre halefinner, og at man ikke bør ha dem sammen med fisker med store halefinner. På dyrebutikken sier de at det ikke er noe prøblem å ha ballong molly sammen med en kampfisk han.

Er det noen spesielle maller som trives godt i samme vannforhold som ballong mollyer?

som tillegsinfo:
Akvariet mitt er på ca 60 liter. (58cm x 30cm x 30xcm).
Planen er å skaffe mollyene først så vente litt med de to andre.
Jeg har ikke lyst på et trangt akvarium.
Plussmedlem
Hei.

Joda. I utgangspunktet så går det greit, så lenge du legger deg på en pH rundt 7,5 og GH 11.
Men i forhold til fiskenes omgang med hverandre så er det litt prøve-og-feile. Mollyene KAN nappe finner, og det kan hende de IKKE napper finner. Det vet man ikke før man prøver.
Vanlig ancistrus kan gå i samme vann som de to andre.

Jeg vil dog ikke anbefale deg å kjøpe ballongmolly. De er en mutert variant av vanlig molly og mutasjonen er ikke bra for fiskene. Vi som ansvarlige akvarister bør ikke bidra til å fremme praksis som er skadelig for dyr.
En ting er å kjøpe en fargevariant. Det er ok, etter mitt skjønn, så lenge disse variantene ikke ender opp i naturen. Men det er noe veldig annet å kjøpe dyr og fisk som har blitt radikalt forandret bare for å tekkes vår estetiske sans.


Det er ganske trist med ballong mollyene. Kan nok ikke med god samvittighet gi penger til det. Nå blir det vanskelig å finne noe annet jeg vil ha. Syns de så så snille og søte ut. Men ja, jeg har alltid sagt det er galt å avle fram dyr som ikke har det bra, så da skal jeg hvertfall ikke bli hykkler for noen stakkars fisk.

Da blir det fiske jakt for meg.
Jeg ville nå sagt at kampfisk og molly ikke passer spesielt godt sammen da de egentlig har ganske ulike krav til pH og GH.

Vanlige molly er jo veldig søte de også, jeg ville heller valgt dem enn de stakkars ballongene

Ta en titt i Fiskebasen her, kanskje du finner noe du liker, og du kan sjekke hvilke fisk som passer sammen mht. vannverdier, størrelse på karet, osv.
Kuledrøm
Jeg ville nå sagt at kampfisk og molly ikke passer spesielt godt sammen da de egentlig har ganske ulike krav til pH og GH. Vanlige molly er jo veldig søte de også, jeg ville heller valgt dem enn de stakkars ballongene :-) Ta en titt i [URLBLOCK1]her, kanskje du finner noe du liker, og du kan sjekke hvilke fisk som passer sammen mht. vannverdier, størrelse på karet, osv.


På fiskebasen kan du sette inn vannverdiene på favorittfisken din, og få svar på hvilken andre fisker påasser ti dem vannverdiene. Du vil få ei lang liste å velge i. Du kann også sette inn størrelsen på akvariet ditt, så fiskene i søket passer størrelsen på karet ditt

Lykke til videre!
Takk. Får ta en titt når jeg er ved pcn min igjen. Tenker jeg skal satse på noen vanlige Molly fisker og tilpasse tanken for dem.
Tilfeldig bekjentskap
© Christin Aase
Reklame for plussmedlemskap