Ambystoma mexicanum

kom over denne lille krabaten, fant den i danmark.
dette er en fersvann fisk/frosk/ting?
er denne lovlig i norge?

ligger under FISK... ferskvann...... reke osv
fant ut at dette er en salamander
bilde av raringen. ler enda. sånn må jeg ha meg
Ein sånn vil eg og ha
Må finne ut hvordan me får tak i ein sånn.


Må vær noen her på forumet så vett kos me får tak i det
Det er ikke lov og holde salamander i Norge.

Les mer i loven under:

Forskrifter om forbud mot at fremmedartede (eksotiske) dyr innføres, omsettes eller holdes som husdyr, selskapsdyr eller i fangenskap på annen måte.

Fastsatt av Landbruksdepartementet 20. november 1976 i medhold av lov om dyrevern av 20. desember 1974 nr. 73 § 30, jfr. kgl.res. av 19. november 1976. Endret 10 jan 1996 nr. 85, 6 mai 2003 nr. 593, 9 jan 2004 nr. 29.



§ 1. Det er forbudt å innføre, selge, kjøpe, gi bort, ta imot eller å holde som husdyr, selskapsdyr eller i fangenskap på annen måte fremmedartede (eksotiske) pattedyr, krypdyr, padder, frosk og salamander.

I tvilstilfelle avgjør Mattilsynet om et dyr omfattes av forbudet.

Unntatt fra forbudet er det eller de dyr som det er gitt framvisningstillatelse for i medhold av lov om dyrevern av 20. desember 1974 nr. 73 § 15.

§ 2. Mattilsynet kan i særlige tilfeller gjøre unntak fra forbudet i § 1 og fastsette vilkår for unntaket. Mattilsynet kan herunder kreve at importøren eller annen som skal ha dyret i sin varetekt, fremlegger helseattest for dyret og dokumenterer at dyret vil få forsvarlig oppholdsrom der det er tilstrekkelig plass, lys og tilgang på frisk luft, passe temperatur mv., alt etter de behov vedkommende dyreslag har.

§ 3. Overtredelse eller unnlatelse av å følge disse forskrifter eller bestemmelser som blir gitt i medhold av dem, er straffbar, jfr. lov om dyrevern av 20. desember 1974 nr. 73 § 31.

Mattilsynet kan påby at dyr som er innført eller forsøkes innført i strid med bestemmelsene i disse forskrifter, skal returneres eller avlives for importørens regning uten erstatning fra det offentlige, selv om vedkommende dyr tilhører noen som ikke har overtrådt eller medvirket til overtredelse av bestemmelsene og uten at straffesak behøver å være reist eller kunne reises mot noen.

Mattilsynet kan også påby at dyr som selges, kjøpes, gis bort, tas imot eller holdes som husdyr, selskapsdyr eller i fangenskap på annen måte i strid med bestemmelsene i disse forskrifter, skal avlives for besitterens regning uten erstatning fra det offentlige, selv om vedkommende dyr tilhører noen som ikke har overtrådt eller medvirket til overtredelse av bestemmelsene og uten at straffesak behøver å være reist eller kunne reises mot noen.

§ 4. Disse forskrifter trer i kraft 1. januar 1977.

Eier eller besitter av skilpadde kan beholde dyret så lenge det lever, men ikke selge, gi bort eller avhende det på annen måte til andre.

Eier eller besitter av andre dyr som omfattes av forbudet, plikter innen 1. juli 1977 å søke om unntak fra forbudet mot å holde vedkommende dyr, eller å besørge dyret avlivet.



Som Rune skriver er ikke Salamandre lovlig å holde i Norge.

Hvor kommer de flotte bildene fra? Regner med du ikke har tatt dem selv? Bildene tilhører faktisk en person..... Som eiendom på en måte. Det er viktig at vi respekterer dette siden copyright er uhyre viktig for oss som investerer mye i foto.

Dette er ingen utskjelling. Haken opp Løk, så legger vi baken i fortida

Stå på
Tilfeldig bekjentskap
© Ståle Syre
Reklame for plussmedlemskap