Artemia klekking

Sitter å funderer på hvorfor det er så stor forskjell på klekkingene mine her. Bruker opp-ned flaske prinsippet, ca 1 l vann, 2 ss salt, en dert natron og gjør det samme hver gang med samme type egg. Noen ganger er det nesten ikke uttelling av klekkingen, kanskje nok til noen runder med mating, mens andre ganger er det innertier på hele greia og vanskelig å fôre opp med alt innen ett døgn.
Flaska står på samme sted hele tiden, med like mye lys... Mulig det kan være noe forskjell i hvor mye salt, noen ganger blir det 1,5 ss. Synes det er mye salt, kanskje det ikke er nødvendig med så mye?
Det er som du selv er inne på mulig at små variasjoner i forholdene utgjør forskjellen for klekkeprosenten.
Det kan være: variasjon i mengde salt du bruker, variasjon i mengde lys (5 cm nærmere eller lengre fra lyskilden?) eller variasjoner i temperaturen (hvis man f.eks har fyra i ovnen den ene dagen, vil jo temperaturen øke, osv...)
Prøv å legge merke til om det er noen sånne små forskjeller som gjør seg gjeldende.
Jeg forutsetter at det er artemiaegg fra samme produsent/ boks du bruker hver gang?
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen
Reklame for plussmedlemskap