Svartalger

Er det noen her som har erfaring med svartalger? Hva gjor dere for å bli kvitt svartalgene og hvor lenge ble de værende borte?
Ønsker tips av mange som har erfaraing med dette og vet noe som funker!
Alger som er på glass, planter, skiferhule, kokoshuler, osv.....

Tidligare i vinter var mitt akvarium overgrodd med alger.
Både svartalge og all mulig anna alge. Planter vart ødelagt og det såg ikkje bra ut.
Fekk tips å måle Nitraten, og den var skyhøg. Trur i mitt tilfelle det skyldes overforing av fisk. Så algene fekk mykje næring til å blomstre opp.
Reduserte først foringa, sette inn nye planter, men dei vart fort algebegrodde.
Skifta vatn, men såg det va en langvarig prosess.
Kjøpte først et stoff som heiter hobby nitratkiller. Nitraten gekk litt ned etter den kuren. Fora fortsatt mindre. Så kjøpte eg et esha produkt som heiter
Protalon-707, men da fekk algene kamp. All alge forsvann. Kjøpte igjen nye planter og dei er ikkje algebegrodd. Pr. idag er det kun litt Blå Grønn alge-BGA som egentlig ikkje er alge men bakterie. Har no starta en kur mot desse som heiter Algin- Extra. 4 vekes kur.
Men kva som er grunnen til alge hos deg veit eg selfølgelig ikkje, men hos meg var det nok overforing. Så er no meir forsiktig med foring.
Jeg tror det har med overforing her å da vil jeg tippe. Filtret går jo tett etter bare ca 7-14 dager. så sjansen er stor for det er det samme hos meg da.
Tåler alle fisk, maller produktet Protalon-707 ( har du link til nettbutikken som er billigst på dette prod du anbefaler meg?)
Hvor lang tid må jeg bruke Protalon-707 før alle svart alger er borte fra hele akvariet inkl plantene jeg har?
På dyrebutikk har jeg hørt forskjellig ang svartalger. Noen sa jeg sku bare legge nedi 4 algo stop depot fra tetra aqua, la disse tabl ligge 4 uker i akvariet så ta de ut og legge nedi nye hvis ikke tabl og alger var blitt borte. Noen sa jeg måtte bruke barberblad og skrape algene bort og koke det som kan kokes, men dette høres tungvint ut. Jeg har nå hatt tab i akvariet ca 2 uker og det blir stadig mer svartalger.
Alle vannverdier er ok i mitt akvarium.

Protalon-707 er en 7 dagers kur. Følger med bruksanvisning.
Kjøpte dette hos Webzoo.
Det fungerte iallefall perfekt i mitt kar.
Har og en gang prøvd Algo stop med null virkning.
Protalon er ikkje skadelig verken for fisken el. filterbakterier.
Som sagt hos meg var det ingen tvil i at det var overforing.
Det går an å prøve og samtidig redusere foringa. Eg skura det av innventaret som kunne takast ut før kuren. Huska ikkje prisen , men du finn det hos Webzoo. Men trur det blir dyrare å skifte ut masse planter som blir ødelagt.
Tusen takk for tips og god hjelp:=) Dette midler er verdt et forsøk.
siamesiske algespisere. mange. og mindre foring er en fordel.
Elisabeth Grønlien
siamesiske algespisere. mange. og mindre foring er en fordel.


har du noe bilde av deg og evt mer info? jeg finner den ikke i fiske basen?
jeg har nå bestilt inn det 707 midlet som ble anbefalt lengre opp. så blir spennende å prøve det. jeg har pitbullpleco og ancistrus L144, regner med disse typene spiser alger. jeg har mange slike.
de er små,litt lange gråe med en svart stripe langsmed, de har blanke(gjennomsiktige) halefinner, skal se om jeg finner noe mer info http://akvaforum.no/profile.cfm?id=6381
Elisabeth Grønlien
siamesiske algespisere. mange. og mindre foring er en fordel.


De heter Siamesisk Alge Eter (ikke "spiser"). Søker man på SAE eller siamesisk algeeter vil man få treff i basen. Her er profilen på SAE.
SAE er den eneste kjente fisken som spiser svarte penselalger. Ingen andre.
:p husket bare det tidligere navnet, men det var da riktig fisk lykke til med å bli kvitt de svartalgene,de er virkelig ikke morsomme. har de ikke selv,men kjenner fler som sliter med de. har anbefalt dem de siamesiske algeeterne, og dette har de hatt god virkning av
Takk for det. Det står dette er stim fisk. Hvor mange må jeg har for dem skal spise svart alger eller bør jeg ha for trivsel? Jeg har nå sendt mail til butikken, så får vi se om de har den inne og pris. hva bruk disse å koste per stk?
Tilfeldig bekjentskap
© Håvard Støre Andresen
Reklame for plussmedlemskap