Trenger raskt svar

Når jeg har vært plaget med svarte trådalger. Kan man da bruke samme innerfilter og det inni der i det nye akvarium, eller smitter disse alger da over i det nye akvariumet?

jeg har nå skyllet i rennende vann filter og det hylstret som motor er i osv..


Hva bør jeg nå gjøre?

Trenger raskt svar. Håper noen er på her nå å kan hjelpe.

På forhånd takk
Algene vil følge med, men akvariene vil mest sannsynlig "smitte" hverandre uansett.

Du kan ta ut filtersvampen/mediet og la resten av pumpen(den harde plasten) ligge noen minutter i en bøtte med vann og 2-3 korker kor. Skyll godt etterpå. Da vil allt av alger på hardplasten være døde.

Det vil fremdeles være sporer i filtermaterialet, men skal man fjerne dem, dreper man sammtidig alle de snille bakteriene.

Dersom du skal ta akvariet i bruk med en gang, bør du bruke aquasafe eller tilsvarende for å fjerne de siste klorrestene som uansett vil være der. (Forsvinner ellers i løpet av et døgn eller to.)
Disse algene, blir ikke de drept når alt liger tørt uten vann i flere dager? Jeg har ikke fått det nye akvairumet enda og får det ikke før enten fredag eller i neste uke.
Rødalger kan være veldig motstandsdyktige mot uttørking. Har opplevd at penselalger som har vært uttørket i lange tider har våknet til live igjen. Vannskelig å si sikkert om det var de samme "individene" eller sporer som blomstret opp igjen.

Her er forresten en god algefjernetråd.

Husk forøvrig at det er grunner i akvariets balanse som gjør at algene kan få overtaket. Du bør derfor prøve å finne årsaken til at algene har det så bra og endre dette. Deretter kan du enten drepe algene for å få fortgang i prosessen, eller ta tiden til hjelp.

Om forholdene ellers er de samme, ender man som regel opp med at algene kommer raskt tilbake.
hvilken nettbutikk er billigst og best? har noen link til de invendig filter som passer til akvarium fra 250 liter. jeg brukte fluval u4 i 167 litern og var veldig fornøyd. men den står opp til 240/250 liter. går den ann å bruke i 250 litern?

jeg vil ikke ha utvendig filter. kun invendig.
det er svarte trådalger jeg har. ikke rød. men svart farge som tråder.
hva er grunner du si om her?
vet ikke årsaken, men akvariumet har stått slik at vindu lys og sol ha kommet rett på stor siden på akvariumet. vet ikke om det er det. men jeg skal nå flytte til bak døren der det stod før. da ha jeg ingen problemer men probler kom der lyeset traff storsiden på glasset.
Trygve Lillefosse
Rødalger kan være veldig motstandsdyktige mot uttørking. Har opplevd at penselalger som har vært uttørket i lange tider har våknet til live igjen. Vannskelig å si sikkert om det var de samme "individene" eller sporer som blomstret opp igjen. Her er forresten en god [URLBLOCK1]. Husk forøvrig at det er grunner i akvariets balanse som gjør at algene kan få overtaket. Du bør derfor prøve å finne årsaken til at algene har det så bra og endre dette. Deretter kan du enten drepe algene for å få fortgang i prosessen, eller ta tiden til hjelp. Om forholdene ellers er de samme, ender man som regel opp med at algene kommer raskt tilbake.
Dør disse svarte tråd alger når man koker gruss, keramikk, skiffer huler osv.....
Webzoo skal være bra, men har ikke spesielt kjennskap til hvilke nettbutikker og pumper som er best. Innvendige pumper stopper ved en akvariestørrelse på rundt 200-250L, og da tøyer de strikken litt langt, for de har langt mindre filterkapasitet enn de utvendige. Skal du ha et godt innvendig filter, er det beste å lage et blåmattefilter. Mener det også skal være mulig å kjøpe ferdige filtre av denne typen, men tror ikke det selges i Norge.

Rødalger ser som regel svarte ut, men er egentlig røde. Du ser det veldig godt i den tråden jeg linket til.

Er usikker på hvor avhengig de er av lysstyrken, men mener de er glade i å ha mange timer med lys. Selv har jeg et akvarie som får direkte sollys deler av dagen, men som bare har litt lysegrønne "flekkalger"(tror jeg de kalles) på glasset. Har litt lyst til å plassere et akvarie rett forran ene vinduet for å få maksimalt med sollys, men det blir sikkert ikke med det første om jeg kjenner meg selv rett.

Årsaken til at algene kommer er at det er for mye næring i akvariet. Dersom du øker lysmengden vil det ofte føre til at plantene vokser bedre og dermed utkonkurrerer algene.

Man kan kutte ned på antall lys*timer* for å holde algene i sjakk, men da behandler man egentlig et symptom(for mye næring) istedet for å skape en balanse som motvirker algene. Den beste måten å bekjempe algene på er mere planter og da spesielt hurtigvoksende planter som henter næringen direkte fra vannsøylen.

Når du koker stein/grus osv. Dør allt av alger og bakterier. Husk at dette også betyr at akvariet må kjøres inn på nytt.

Du må også regne med at det er algesporer på allt av akvarieutstyr. Skal du forsøke å kvitte deg helt med "smitten" må du desinfisere allt.
Men om du får vekk det verste, ikke fôrer for mye, har godt lys og nok planter - bør du få et "algefritt" akvarie (litt lysegrønne alger er kun et sunnhetstegn).

Noen mener at penselalger (og muligens andre rødalger i ferskvann) kun smitter via akvarieutstyr. Dette i motsetning til vanlige grønnalger som det finnes sporer av i luften og alltid vil finne veien til akvariet. Selv tror jeg at dette stemmer, men kan ikke føre så mye bevis for det.
Her er to gode løsninger på innvendig filter som gjør en god jobb selv i større akvarier. Innvendig filter i bakgrunn eller HMF hjørnefilter (her velger du størrelse etter høyden på karet ditt).

Unimati sender til Norge og portoen er ikke avskrekkende, men du må fortolle varene....
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen