Mat for vinteren?

Apple snail in white wine
(By G. Perera & J.G. Walls, taken from the book: "Apple snails in the aquarium", see literature list)
(not licenced under creative commons))

Ingredients (6 persons):

2 cups of chopped apple snails
1 tablespoon lemon
2 teaspoons pepper
2 cups tomato sauce
1 cup water
1 teaspoon salt
6 cloves garlic
2 teaspoons oregano
1 cup white wine
1 sliced onion
2 tablespoons olive oil


Simmer the apple snails in an uncovered skillet in olive oil with the garlic, lemon, oregano, pepper, salt, sweet pepper and tomato sauce.

Add the white wine, water and sliced onion. Cover the skillet and cook for 20 minutes.
Serve with rice or potatoes.

Ok jeg kødder ikke, eplesnegler kan spises..


Selv har jeg vært i tvil om jeg har hatt appetit på snegler fra akvariet, men om noen prøver gi lyd!
Styrer glatt unna alt av sneiler som mat Og ikke pokker om jeg vil ete noe som har gått i karene mine, selv om jeg mener de lever under gode forhold.

Men at mange av de artene vi holder fint kan benyttes som føde, er det liten tvil om.
Tilfeldig bekjentskap
© Rita Aspevik
Reklame for plussmedlemskap