Kardinal reker +andre sulawesi reker.

Tenkte og starte en tråd om disse flotte rekene for og finne ut hvor stor intr. det er for reker fra Sulawesi. Selv har jeg en god gruppe av kardinal reker som stadig blir fler. vurderer flere arter på sikt.
Hei Christian,
ja, som du vet har eg også fleire kolonier med Kardinalreker i fire akvarier, den største kolonien her er ca. 400 stk voksne og halvoksne i ett 120l akvariet. Eg har denne arten siden 2009. Her en link til mine første erfaringer:
Kardinalreker på null diet
På denne tiden var hold og oppdrett av Kardinalreker kongeklassen blant alle dvergreker, men det viste seg seinare at det er i grunn en ganske "lett" rekeart hvis man bruker SERA MINERALSALT (eller SALTY SULAWESI 7,5 eller 8,5) I tillegg syns eg at foring er viktig og eg tok feil i den første tråden min. Blir kolonier større er det anbefalt å fore både vegetabilsk og proteinrik. Eg liker å fore Kardinalreker forresten med frosne artemia.
Når man lykkes med Kardinalreker kan man prøve seg forsiktig på andre Sulawesi-arter, men man må være OBS at noen er ganske høg spesialisert. Harlekinreker finnes for eksempel i to forskjellige varianter, begge er svært vanskelige og den ene (C. spongicola) er sannsynlighvis umulig å drette i akvariene vore.
C. spinata (Goldflake-reker) er en art som er svært attraktiv og meir krevende enn Kardinalreker men stabil i akvariet med SALTY SULAWESI 8,5. Eg hadde ett forsøk for ca. 2 år siden med C. spinata og SERA MINERALSALT men uten lykke. Etter en god formering i begynnelsen døde hele stammen pga. bakterieinfeksjon (Sulawesi-syke).
Posoreke (C. spec. "poso") er en aktiv liten art fra Lake POSO og fin selskap til Kardinalreker. Denne er enklere enn Kardinalreker men dessverre finnes denne arten ikke i Norge per i dag (tror eg...).
C. caerulea er en annen art fra Sulawesi. Litt større og ikke så fargerik, den er lyseblå eller turkis i grunnfargen. Veldig lett i hold og oppdrett og etter min mening den ideale nybegynnerart for Sulawesi-enthusiaster.

Eg liker å ha Sulawesi-reker sammen med Tylomelania-snegler men når sneglepopulasjonen øker er det en seriøs konkurranse til rekene og her bør man være OBS at man fjerne snegleoverskudd tildlig.

Flott ide med tråden, Christian. Håper det kommer fleire som melder inn oppdrett av Kardinalreker her. Eg vet om 3 akvarister til i Norge som lykkes med Kardinalreker. Eg er glad at vi kunne etablere denne arten for Norges akvariesamfunn slik at de som interesserer seg for denne arten er ikke avhengig av import fra Indonesia . Alt for mange Kardinalreker som mister livet under og etter den lange transporten .
??
Blue legged ponso?? eller hvilken art er dette??
Sulawesi.
Her var det ikke mye liv gitt . Men håp om bedring! har den siste uka sendt Kardinal reker til fler akvarister som virker seriøst intressert. selv er jeg nå ute etter flere arter for og prøve og se om jeg kan få til noen av de mer krevende artene til. så om noen vet om andre arter som er tilgjengelig i Europa så si i fra .
Tilfeldig bekjentskap
© Svein Lund
Reklame for plussmedlemskap