Mat til discus
Har kjøpt frossen for til mine discuser. Og kom over discus for som hadde samme farge som discusen som var på posen. Rett og slett blå.. Lyseblå. *Urk*
Måtte jo prøve det jeg har kjøpt og jeg vil vel ikke akkurat si de syns det var mat. De var borte i det og pirket i det, men det ble stort sett slamsugd opp igjen.
Etter denne opplevelsen med sterkt farget mat så begynte jeg og se med argus øyne på den andre maten jeg har foret mine små med. Det ser faktisk ut som noen mygglarver som blir solgt som røde farktisk har fått tilsatt farge, det ser ut som det skiller ut farge i koppen det blir tint i.
Det kan vel ikke være bra og gi fisken denne fargete maten.
Det blå diskus foret (hovedsaklig oksehjerte i følge varedeklarasjon) vil fisken nesten ikke ha. Har prøvd det på mine maller og øreåler men dette er det siste som blir spist hvis det i det hele tatt blir spist.
Så til spørsmålet mitt, hvorfor? Fisken kan da tydeligvis ikke bry seg om at det ser mer delikat med litt farge.
Hva bruker dere til deres Discuser? Føler litt på meg at mine er kresene.
Mvh Trygve Øien
Måtte jo prøve det jeg har kjøpt og jeg vil vel ikke akkurat si de syns det var mat. De var borte i det og pirket i det, men det ble stort sett slamsugd opp igjen.
Etter denne opplevelsen med sterkt farget mat så begynte jeg og se med argus øyne på den andre maten jeg har foret mine små med. Det ser faktisk ut som noen mygglarver som blir solgt som røde farktisk har fått tilsatt farge, det ser ut som det skiller ut farge i koppen det blir tint i.
Det kan vel ikke være bra og gi fisken denne fargete maten.
Det blå diskus foret (hovedsaklig oksehjerte i følge varedeklarasjon) vil fisken nesten ikke ha. Har prøvd det på mine maller og øreåler men dette er det siste som blir spist hvis det i det hele tatt blir spist.
Så til spørsmålet mitt, hvorfor? Fisken kan da tydeligvis ikke bry seg om at det ser mer delikat med litt farge.
Hva bruker dere til deres Discuser? Føler litt på meg at mine er kresene.
Mvh Trygve Øien
Postet 11.09.12 kl 22:22
Postet 11.09.12 kl 22:54
Takk for svar.
Har prøvd med Discus bits fra både tetra og FishPro, men ser ut til at alle de andre spiser det og Discusen bare spytter det ut igjen. Og når dagen er over så går det i slamsugeren ved vannbytte.
Er det mye arbeid og lage foret selv?
Må kanskje ha litt fisk før en begynner med sånne prosjekter.
Mvh
Trygve Øien
Lenke til webcamen min.
Har prøvd med Discus bits fra både tetra og FishPro, men ser ut til at alle de andre spiser det og Discusen bare spytter det ut igjen. Og når dagen er over så går det i slamsugeren ved vannbytte.
Er det mye arbeid og lage foret selv?
Må kanskje ha litt fisk før en begynner med sånne prosjekter.
Mvh
Trygve Øien
Lenke til webcamen min.
Postet 12.09.12 kl 00:55
Trygve ØienTakk for svar. Har prøvd med Discus bits fra både tetra og FishPro, men ser ut til at alle de andre spiser det og Discusen bare spytter det ut igjen. Og når dagen er over så går det i slamsugeren ved vannbytte. Er det mye arbeid og lage foret selv? Må kanskje ha litt fisk før en begynner med sånne prosjekter. Mvh Trygve Øien Lenke til webcamen min. [URLBLOCK1]
Hei Trygve. Lage foret selv går fort og det er meget rimelig. Jeg lagde en porsjon i går, det tok vel 10 minutter. Det blir enklere og raskere for deg om du har en kjøtt kvern, men det er ikke et must. Kjøp oksehjerte hos slakteren, jeg betalte 77 kr for 1,2 kg og det er vel over normal pris, så det er billig. Discusen blir helt vill når jeg forer med hjemmelaget fôr i forhold til frossent fôr i dyrebutikk. Her er en god oppskrift du kan starte med: http://akvaforum.no/text.cfm?id=1921
Postet 01.11.12 kl 14:18
Beurre blanc[QUOTE=Trygve Øien]Takk for svar. Har prøvd med Discus bits fra både tetra og FishPro, men ser ut til at alle de andre spiser det og Discusen bare spytter det ut igjen. Og når dagen er over så går det i slamsugeren ved vannbytte. Er det mye arbeid og lage foret selv? Må kanskje ha litt fisk før en begynner med sånne prosjekter. Mvh Trygve Øien Lenke til webcamen min. [URLBLOCK1]
Hei Trygve. Lage foret selv går fort og det er meget rimelig. Jeg lagde en porsjon i går, det tok vel 10 minutter. Det blir enklere og raskere for deg om du har en kjøtt kvern, men det er ikke et must. Kjøp oksehjerte hos slakteren, jeg betalte 77 kr for 1,2 kg og det er vel over normal pris, så det er billig. Discusen blir helt vill når jeg forer med hjemmelaget fôr i forhold til frossent fôr i dyrebutikk. Her er en god oppskrift du kan starte med: http://akvaforum.no/text.cfm?id=1921
Jeg så i oppskriften at det står 1,5 kg oksehjerte. Er det 1,5 kg urenset hjerte, eller er det 1,5 kg ferdig renset hjerte som skal brukes i blandingsforholdet i oppskriften?
Postet 01.11.12 kl 19:15
[QOUTE]Jeg så i oppskriften at det står 1,5 kg oksehjerte. Er det 1,5 kg urenset hjerte, eller er det 1,5 kg ferdig renset hjerte som skal brukes i blandingsforholdet i oppskriften?
Heisann Jeg lagde halv porsjon og stod igjen med ca 750g renskåret oksehjerte etter kjøp av 1,1 kg hjerte. Da discusene mine er veldig glad i fôret regner jeg med jeg gjorde riktig og at det i oppskriften er snakk om renskåret hjerte. I oppskriften står det 50% svinn, men hvis du tar deg litt tid er det ikke fullt så mye.
Heisann Jeg lagde halv porsjon og stod igjen med ca 750g renskåret oksehjerte etter kjøp av 1,1 kg hjerte. Da discusene mine er veldig glad i fôret regner jeg med jeg gjorde riktig og at det i oppskriften er snakk om renskåret hjerte. I oppskriften står det 50% svinn, men hvis du tar deg litt tid er det ikke fullt så mye.
Postet 02.11.12 kl 13:23
Morten NordbyJeg så i oppskriften at det står 1,5 kg oksehjerte. Er det 1,5 kg urenset hjerte, eller er det 1,5 kg ferdig renset hjerte som skal brukes i blandingsforholdet i oppskriften?
Beurre blancHeisann :) Jeg lagde halv porsjon og stod igjen med ca 750g renskåret oksehjerte etter kjøp av 1,1 kg hjerte. Da discusene mine er veldig glad i fôret regner jeg med jeg gjorde riktig og at det i oppskriften er snakk om renskåret hjerte. :) I oppskriften står det 50% svinn, men hvis du tar deg litt tid er det ikke fullt så mye.
Ok, det er altså ingen "handleliste", men "resepten" på fóret.
Må kjøpe ca 2,5 kg oksehjerte for at blandingsforholdet skal bli noenlunde som i oppskriften da tenker jeg.
Postet 02.11.12 kl 19:27
Endret: 02.11.12 kl 19:29
Erstatning for oksehjerte?
Er det noen som vet om det er noe i veien for å erstatte oksehjerte med f.eks lever? Bør vel isåfall være fra unge dyr pga oppsamling av ugne stoffer hos eldre individer. Proteinnivå og næringsinnhold er nogenlunde sammenlignbart.
Postet 16.09.13 kl 00:40