- Hjem
- Forum
- Fór og fóring
- Hvilken reke kan man fôre fiskene med?
Hvilken reke kan man fôre fiskene med?
Postet 24.06.07 kl 23:16
Du kan kanskje høre med de som ligger til kai ved Domus i Tromsø om de har reker som ikke er saltet ennå, tror kanskje noen av dem selger reker (jeg har absolutt ikke peiling på om dette stemmer :p men det går an å spørre i alle fall). Ellers kan du vanne rekene slik at de blir mindre salte. Jeg mener det var en tråd hvor salte reker ble tatt opp, men husker ikke i hvilket underforum eller hva tråden egentlig handlet om. Mulig det hadde noe å gjøre med foring av diskus.
Postet 24.06.07 kl 23:24
Postet 24.06.07 kl 23:29
Reker man kjøper fra båt er vel som regel kokt i sjøvann?
Jeg har gitt slike reker til fiskene, vanner de bare ut først.
Jeg lar de ligge en halvtimes tid, klemmer litt vann ut og inn i de (ja, rensker de først)
Å herregud, nå fikk jeg lyst på reker fra kaia ved Domus!
Sist jeg handlet der kjøpte jeg og en venninne sinnsykt masse, og vi holdt på å spise oss til døde *knis*
Sånn blir det når ei utflytta jente kommer seg nordover!
Postet 24.06.07 kl 23:29
Åja, blir rekene kokt først? Hmmm, det er jo egentlig logisk, men noe jeg absolutt ikke tenkte over, ettersom jeg ikke spiser (eller kjøper) reker selv. :p Da falt den planen i vasken. Med mindre det er mulig å få tak i ukokte reker, som man kan koke selv i ferskvann? Men det høres egentlig lettere ut å bare vanne rekene litt før man gir dem til fiskene.
Postet 24.06.07 kl 23:42
Postet 24.06.07 kl 23:48
Kjøp heller store frosne islandske reker. Langt jevnere kvalitet enn det som selges som "ferske" reker. Pga størrelsen på rekene og mindre koking er de dessuten mindre salte.
Rema1000 selger frosne islandske reker i løsvekt. Koster 1/3 av "ferske".
Merker at jeg fikk lyst på reker nå. Kanskje jeg finner noe annet godt i kjøleskapet
Rema1000 selger frosne islandske reker i løsvekt. Koster 1/3 av "ferske".
Merker at jeg fikk lyst på reker nå. Kanskje jeg finner noe annet godt i kjøleskapet
Postet 25.06.07 kl 00:57
Reker en er saltvannslevende art. Dvs at saltinnholdet i cellene er ganske likt det som er i sjøvannet (litt lavere). At de da kokes i sjøvann, påvirker saltinnholdet ganske lite - med mindre det er gammelvann de kokes i, der store mengder vann fordamper, og saltet ligger igjen i kjelen.
Saltinnholdet i "normalkokte" reker er uproblematisk for fersvannsfisk
Saltinnholdet i "normalkokte" reker er uproblematisk for fersvannsfisk
Postet 25.06.07 kl 10:41
Postet 25.06.07 kl 13:09
Postet 25.06.07 kl 13:11
Håvard mener nok helt vanlige reker i frysedisken. Selges for 19.- for kiloet her lokalt, både i løsvekt og 5kg ekser.
Billigere reker har i alle fall ikke jeg sett på ganske mange år
Scampien tror jeg forresten er ett mer tropisk fenomen (i levende form). Har i alle fall ikke hørt om annet enn grilla scampi her nord
Billigere reker har i alle fall ikke jeg sett på ganske mange år
Scampien tror jeg forresten er ett mer tropisk fenomen (i levende form). Har i alle fall ikke hørt om annet enn grilla scampi her nord
Postet 25.06.07 kl 14:25
Postet 25.06.07 kl 14:36
Postet 25.06.07 kl 14:55
Malin.PMamma og pappa spiser Scampi ofte, døde altså :P Er ikke de litt billigere? Kan man bruker det liksom? :P
Scampi er mye dyrere enn vanlige reker. Mener kiloprisen er på ca 100 pr kg, altså 5* så mye som vanlige reker.
Selvsagt kan en benytte scampi til fiskene, men det får da være måte på luksus
Postet 25.06.07 kl 20:11
Frank Angell[QUOTE=Malin.P]Mamma og pappa spiser Scampi ofte, døde altså :P Er ikke de litt billigere? Kan man bruker det liksom? :P
Scampi er mye dyrere enn vanlige reker. Mener kiloprisen er på ca 100 pr kg, altså 5* så mye som vanlige reker.
Selvsagt kan en benytte scampi til fiskene, men det får da være måte på luksus
Eh, Frank... Reker til 20 kroner kiloet finnes iallefall ikke her i Bergen... Her er det typisk med f.eks 79,90 pr kilo....
Ups! Sjekket tilbudet til Rema1000, og der var de jo... Min feil.... Jeg får ta meg en tur ut til kjøkkelvik og handle reker
Postet 25.06.07 kl 21:47
Endret: 25.06.07 kl 22:06