- Hjem
- Forum
- Fór og fóring
- Agar-agar
Agar-agar
skal til å lage rekemix nå, og har et spørsmål. hvor mye agar agar skal jeg bruke i denne mixen:
Receptförslag till herbivora fiskar (växtätare)
0,6 kg hela räkor med skal
1 kg gröna ärtor
0,4 kg förvälld spenat
10 musslor
25 ml askorbinsyra
30 ml NatuRose astaxanthin
7 ml spirulinapulver
75-100 ml agar-agar
er det 75-100 ml agar agar pulver, eller utblandet i vann?
oppskriften er fra: http://www.ciklider.se/artiklar/mp_rakmix.shtml
Receptförslag till herbivora fiskar (växtätare)
0,6 kg hela räkor med skal
1 kg gröna ärtor
0,4 kg förvälld spenat
10 musslor
25 ml askorbinsyra
30 ml NatuRose astaxanthin
7 ml spirulinapulver
75-100 ml agar-agar
er det 75-100 ml agar agar pulver, eller utblandet i vann?
oppskriften er fra: http://www.ciklider.se/artiklar/mp_rakmix.shtml
Postet 28.01.09 kl 10:33
Ingen som vet?
er det ingen som vet dette? ser det står dette på samme siden:
5. Agar-agar tillagas enligt anvisningarna på förpackningen och blandas ner i mixen efter att ha svalnat något (men innan den börjar stelna).
men på pakken står det ingenting om hvordan det lages. (eller mulig det gjør det men det står på tysk å det skjønner ikke jeg
5. Agar-agar tillagas enligt anvisningarna på förpackningen och blandas ner i mixen efter att ha svalnat något (men innan den börjar stelna).
men på pakken står det ingenting om hvordan det lages. (eller mulig det gjør det men det står på tysk å det skjønner ikke jeg
Postet 28.01.09 kl 11:20
Du har forsøkt google eller?
agar-agar, en blanding av polysakkarider (karbohydrater) som framstilles av visse rødalger, har stor evne til å oppta vann. En a.-løsning stivner til en elastisk masse. Brukes derfor som næringssubstrat ved bakteriedyrking og som tilsetningsstoff i næringsmiddelindustrien.
Fra wiki:
Agar er en geleaktig substans (polysakkarid) som utvinnes av visse rødalger. Det kan være et alternativ til gelatin for vegetarianere, og brukes som næringsemne for dyrking av bakterier og sopp.
agar-agar, en blanding av polysakkarider (karbohydrater) som framstilles av visse rødalger, har stor evne til å oppta vann. En a.-løsning stivner til en elastisk masse. Brukes derfor som næringssubstrat ved bakteriedyrking og som tilsetningsstoff i næringsmiddelindustrien.
Fra wiki:
Agar er en geleaktig substans (polysakkarid) som utvinnes av visse rødalger. Det kan være et alternativ til gelatin for vegetarianere, og brukes som næringsemne for dyrking av bakterier og sopp.
Postet 28.01.09 kl 11:33
Postet 28.01.09 kl 12:56
Postet 02.02.09 kl 21:29
Dette får du kjøpt på
Helsekostbutikker. koster ca 60-70kr
Postet 02.02.09 kl 21:39
Inaktiv bruker
darwinHvor kjøper man dette fra?
hør med ditt lokale bakeri og konditori, om det er ett i nærheten, brukes en del i diverse konditori-varer, husker ikke i farta eksakt hvilke nå, muligens i kokosboller, men er ikke 100% sikker, enten bruker de agar-agar, eller noe lignende, her er vell det viktigste at dette sklal binde sammen maten, eller er det en annen grunn for at det brukes agar.afar? kunne kanskje like gjerne brukt gelatin?
Postet 02.02.09 kl 21:40
Postet 02.02.09 kl 21:44