Agar-agar

skal til å lage rekemix nå, og har et spørsmål. hvor mye agar agar skal jeg bruke i denne mixen:

Receptförslag till herbivora fiskar (växtätare)
0,6 kg hela räkor med skal
1 kg gröna ärtor
0,4 kg förvälld spenat
10 musslor
25 ml askorbinsyra
30 ml NatuRose astaxanthin
7 ml spirulinapulver
75-100 ml agar-agar

er det 75-100 ml agar agar pulver, eller utblandet i vann?

oppskriften er fra: http://www.ciklider.se/artiklar/mp_rakmix.shtml

Ingen som vet?
er det ingen som vet dette? ser det står dette på samme siden:

5. Agar-agar tillagas enligt anvisningarna på förpackningen och blandas ner i mixen efter att ha svalnat något (men innan den börjar stelna).

men på pakken står det ingenting om hvordan det lages. (eller mulig det gjør det men det står på tysk å det skjønner ikke jeg
Du har forsøkt google eller?
agar-agar, en blanding av polysakkarider (karbohydrater) som framstilles av visse rødalger, har stor evne til å oppta vann. En a.-løsning stivner til en elastisk masse. Brukes derfor som næringssubstrat ved bakteriedyrking og som tilsetningsstoff i næringsmiddelindustrien.
Fra wiki:
Agar er en geleaktig substans (polysakkarid) som utvinnes av visse rødalger. Det kan være et alternativ til gelatin for vegetarianere, og brukes som næringsemne for dyrking av bakterier og sopp.
Det er nok 75-100 ml ferdigblandet agar agar, skal man tro ut i fra mengden i mixen.
Hvor kjøper man dette fra?
Inaktiv bruker
darwin
Hvor kjøper man dette fra?

hør med ditt lokale bakeri og konditori, om det er ett i nærheten, brukes en del i diverse konditori-varer, husker ikke i farta eksakt hvilke nå, muligens i kokosboller, men er ikke 100% sikker, enten bruker de agar-agar, eller noe lignende, her er vell det viktigste at dette sklal binde sammen maten, eller er det en annen grunn for at det brukes agar.afar? kunne kanskje like gjerne brukt gelatin?
takk for svar, blir bedre enn gelatin dette for mallene?
Tilfeldig bekjentskap
© Johnny Jensen
Reklame for plussmedlemskap