- Hjem
- Forum
- Fór og fóring
- Grønnsaker, hva og hvordan til maller og eplesneger?
Grønnsaker, hva og hvordan til maller og eplesneger?
Har en del maller + en eplesnegle. Ser at det står at disse bør få grønnsaker, men hvilke grønnsaker er bra? og hvordan skal de tilberedes?
Til nå har jeg gitt dem litt agurk og av og til et kokt salatblad. Vet ikke om dette er riktig, men det blir i alle fall spist. er det andre grønnsaker som kan anbefales?
Til nå har jeg gitt dem litt agurk og av og til et kokt salatblad. Vet ikke om dette er riktig, men det blir i alle fall spist. er det andre grønnsaker som kan anbefales?
Postet 19.12.09 kl 12:04
Endret: 19.12.09 kl 12:08
Inaktiv bruker
Det er fritt fram egentlig
men selv har jeg størst suksess med kokt brokkoli og spinat. Sistnevnte er spekket med gode næringsstoffer som spesielt eplesnegler kan ha bruk for ift. skallet osv.
Det kommer ellers litt an på hvilke maller du har. Ta en titt på profilen her i AF for å se om de er altetende eller bare skal ha grøntfor. Har selv en god blanding, med bl.a. ancistrus'er som helst skal ha tilgang til en rot å gnage på for å få i seg litt trefiber (har jeg hørt).
Mine bunnfisker får ellers tabletter (tetra wafermix) flere ganger i uka.
Det kommer ellers litt an på hvilke maller du har. Ta en titt på profilen her i AF for å se om de er altetende eller bare skal ha grøntfor. Har selv en god blanding, med bl.a. ancistrus'er som helst skal ha tilgang til en rot å gnage på for å få i seg litt trefiber (har jeg hørt).
Mine bunnfisker får ellers tabletter (tetra wafermix) flere ganger i uka.
Postet 19.12.09 kl 17:29
Postet 19.12.09 kl 17:31
Postet 19.12.09 kl 23:16
Postet 19.12.09 kl 23:21
Postet 19.12.09 kl 23:25
Postet 19.12.09 kl 23:29
Postet 19.12.09 kl 23:38
Tom K[QUOTE=Hakke] Hvorfor koke dem? for å redusere næringsinnholdet..
Nei grunnet at mine maller synes rå gulrot og brokkoli er for harde, hvis jeg koker dem litt så spiser dem de lettere.
Er minimalt noen få minutters koking reduserer næringsinnholdet.
Tvert i mot. All kontakt med vann vil forringe næringsinnholdet i grønnsakene og høy temperatur vil bare ytterligere forsterke den effekten. Hvis du mener de ikke får i seg fóret du gir fordi det er for hardt kan du skjære mange små snitt i grønnsakene slik at mallene lettere får tak. Jeg gjør blant annet det med agurkskallet og da spiser de faktisk det også, og ikke bare innmaten.
Postet 20.12.09 kl 00:32
Postet 20.12.09 kl 00:52
Postet 20.12.09 kl 01:01
Postet 20.12.09 kl 02:44
aquadillaHar en del maller + en eplesnegle. Ser at det står at disse bør få grønnsaker, men hvilke grønnsaker er bra?
"Maller" er en temmelig stor og vidt utbredt slekt med fisk. At en fisk er en malle betyr ikke automatisk at den spiser grønnsaker.
Ikke alle maller er grønnsaks-spisere. Det er en hel del maller som er kjøtt-etere, og så har man andre igjen som spiser begge deler.
Så spørsmålet blir vel; hva slags maller har du? Hva slags arter er det? Det er lettere om du opplyser hvilke du har, så du får vite om grønnsaker er rett meny for dem.
Herbivore = grøntspiser
Omnivore = både grønt og kjøtt (insekter o.l.)
Carnivore = kjøtt-eter
Postet 20.12.09 kl 02:48
Postet 20.12.09 kl 11:14